ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

πηγή: Fosphotos
 

Εκλογές. Κερδίζει η ΝΔ. Δεν κάνω πρόβλεψη. Μια υπόθεση μόνο για να πω αυτά που θέλω. Έστω, λοιπόν, ότι στις εκλογές κερδίζει ο Σύριζα.

Μπερδεύτηκες, αποδυτηριάκια. Η ΝΔ ή, ο Σύριζα κερδίζουν στις εκλογές;

Εσύ μπερδεύτηκες, όχι ο αποδυτηριάκιας. Το ίδιο είναι είτε κερδίσει ο Τσίπρας, είτε ο Σαμαράς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αποδυτηριάκιας είναι σοβαρή ιστορία και γι' αυτό δεν το ρίχνει στις προβλέψεις, τα άστρα και τις καφετζούδες, για ένα ασόβαρο πράγμα, όπως είναι οι εκλογές.

Να παιζόταν το ντέρμπυ στις εκλογές, να το έβαζε στο Πάμε Στοίχημα ο ΟΠΑΠ, τότε ναι, τότε να το μελετήσω το έργο και να δώσω τα προγνωστικά μου. Και να σου πω γιατί προβλέπω νίκη του Τσίπρα ή, του Σαμαρά και με ποιο ποσοστό θα κερδίσουν ή, θα χάσουν.

Ο τζόγος είναι σοβαρή ιστορία. Παίζεις τα λεφτά σου. Όταν χάνεις, χάνεις, κι όταν κερδίζεις, κερδίζεις. Οι εκλογές τι είναι; Ουσιαστικά δεν σ' ενδιαφέρουν. Μόνον αν είσαι αφελής περιμένεις να αλλάξεις η ζωή σου, να βελτιωθούν τα έσοδα σου επειδή θα βγει αυτό ή, το άλλο κόμμα. Εκτός κι αν είσαι απατεώνας. Εκτός κι αν είσαι στο κόλπο, σε κάποια διαπλοκή, έστω γάμα εθνικής, και γι' αυτό ποντάρεις σ' ένα κόμμα.

Όταν, λοιπόν, θαρρώ ότι οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν κάτι τι σε μένα ή, στον κόσμο, γιατί να το ρίξω στις αέρα πατέρα προβλέψεις; Μόνον μια υπόθεση. Βγαίνει ο Σύριζα. Και τι έγινε; Ξαναβγαίνει η ΝΔ. Και τι έγινε;

Δεν είπαμε το χειρώτερο. Το 90% αυτών που θα ψηφίσουν ΝΔ είναι γιατί φοβούνται μήπως βγει ο Σύριζα. Το 95% αυτών που θα ψηφίσουν Σύριζα είναι σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, όμως... ελπίζουν σε μια αλλαγή. Άρα; Το 97-97,5% των ψηφοφόρων των δύο διεκδικητών θα ψηφίσουν δύο κόμματα που δεν τα πιστεύουν.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργοί χωρίς ένσημα!!!