ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2000. Δεν σε πάω πίσω 500 και 100 χρόνια. Μόλις πριν από τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. «Αν βγει η ΝΔ, τότε αυτό θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα». Αυτό ήταν το βασικό, το βασικότατο επιχείρημα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το ίδιο ακριβώς λέει σήμερα και ο Αντώνης Σαμαράς. Έλληνες, την πουτσίσατε αν ψηφίσετε Σύριζα.

Όταν, ρε μπαγάσηδες, ο αρχηγός δημοκρατικού κόμματος, όχι μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, ποντάρει στον προεκλογικό του αγώνα τα δίνει όλα στην καταστροφολογία, τότε δικαιώνει τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Τον κάθε επίδοξο πραξηκοπηματία στρατιωτικό.

Για σιγά, ωρέ. Όταν μετά από 40 χρόνια συνεχούς και ειρηνικής δημοκρατίας δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε κόμματα ικανά να κυβερνήσουν, τότε είτε το κλείνουμε το μαγαζί, είτε ζητάμε τη σωτηρία από κάποιον εντός ή, εκτός Ελλάδος.

Παραμένω στο 2000, την προεκλογική περίοδο. Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έλεγε ο Κωστάκης Καραμανλής. Το ίδιο ακριβώς που λέει σήμερα ο Σύριζα. Ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχετε τελειώσει, κάνατε τον κύκλο σας, φθάνει πια, ο κόσμος δεν σας θέλει άλλο.

Στην πραγματικότητα οι δυο αντίπαλοι, Σαμαράς και Τσίπρας, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε όταν ξευτυλίζουν κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας στην Ελλάδα. ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Ελλάδα είναι ο Σύριζα, λένε από τη ΝΔ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Ελλάδα είναι η ΝΔ, λένε από τον Σύριζα.

Κανονικά ο Σαμαράς οφείλει να ζητήσει την κατάργηση των εκλογών. Το ίδιο και ο Τσίπρας. Όχι, βέβαια, διότι η ΝΔ και Σύριζα είναι κόμματα ολοκληρωτικά και απολυταρχικά, αλλά για το συμφέρον της χώρας. Για να μην εκλεγεί το κόμμα που θα μας ανατινάξει.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί γίνονται εκλογές