ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρωτοξάδελφοι. Ο πρώτος είναι γιος του Αλέξανδρου Καραμανλή. Ο δεύτερος του Αχιλλέα Καραμανλή. Ανίψια αμφότεροι του αείμνηστου προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ποιος θα είναι ο συνεχιστής του έργου του. Να ένας λόγος για να μην νιώθουν καλά ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο Κωνσταντίνος προηγείται στους τύπους. Κατ αρχήν λέγεται Κωνσταντίνος. Ούτε Κώστας ούτε Κωστάκης.

Κατά δεύτερο, μιλά. Αντίθετα, ο Κώστας στόμα έχει και μιλιά δεν έχει από το 2009 που έχασε τις εκλογές. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Κωνσταντίνος βροντοφώναξε για να τον ακούσουν σε όλα τα πέρατα πόσο Καραμανλής είναι.

Φώναξε τα κανάλια στο πατρικό σπίτι, μουσείο των Καραμανλήδων στην Πρώτη Σερρών, και με φόντο το πορτρέτο του θείου του αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις. Τι άλλο μπορούσε να πει από το ποια θα ήταν η τύχη μας αν δεν είχαμε μπει στην Ευρωπαική Ένωση. Στην οποία, όπως είναι γνωστόν, μας έβαλε ο και εθνάρχης αποκαλούμενος.

Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας είχε επικοινωνήσει με τον λαό μέσω καρτών που έπαιξαν τα κανάλια όχι σαν δηλώσεις του, αλλά σαν απόψεις του όπως τις είχαν καταλάβει στενοί συνεργάτες του. Είναι πολύ πιθανόν στην επόμενη Βουλή να υπάρχουν δύο Καραμανλήδες. Ο ένας ως εκπρόσωπος των Θεσσαλονικέων αλλά χωρίς σταυρό, επειδή έχει διατελέσει πρωθυπουργός και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος των Σερραίων με σταυρό.

Ο καραμανλισμός, όμως θα έχει υποστεί πλήγμα αν δεν εκλεγεί ο Κωνσταντίνος στις Σέρρες, καθώς δεν θα έχει εκλέξει κανέναν απόγονο του εθνάρχη με σταυρό. Για να μην συμβεί αυτό, ο Κωνσταντίνος, σε συνεργασία με τον πατέρα του Αχιλλέα έχει οργώσει τα χωριά των Σερρών, την ώρα που ο εξάδελφος του συνεχίζει να αναπαύεται στη Ραφήνα. Η υπερκόπωση από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός δεν του έχει περάσει...

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η αλήθεια για την Γκερέκου