ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

Πολύ δίκιο, τελικά είχε ο αρχιεπίσκοπος όταν, λόγω προεκλογικής περιόδου, αποφάσιζε να κλείσει τις πόρτες του γραφείου του σε όλους τους πολιτικούς. Οι κινήσεις θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν ιδιαίτερα τώρα που με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις εικόνες, προέκυψε και θέμα με εικονολάτρεις και εικονοκλάστες.

Η απόφαση του ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θα δεχθώ ούτε αρχηγούς κομμάτων ούτε υπουργούς, νύν και τέως, ούτε υποψήφιους βουλευτές», είπε στους συνεργάτες του.

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαμάχες και δεν στηρίζει κανέναν. Ήθελε επίσης να απαντήσει εμπράκτως σε όσους είχαν παρεξηγήσει τις δηλώσεις του για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, που ερμηνεύθηκαν ως αιχμή εναντίον όσων δεν θα ψήφιζαν για τον πρόεδρο.

«Η έλλειψη συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης, είναι αυτή που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα». «Και πρέπει να λέω και την αλήθεια γιατί εγώ δεν είμαι τίποτα άλλο. Πρέπει να λέω σαν πατέρας την αλήθεια. Πρέπει να μπει αυτή τη στιγμή το ερώτημα ποιο πάει μπροστά. Ποιον αγαπάμε πιο πολύ το κόμμα ή την πατρίδα;», είχε πει.

Δεκάδες, πάντως, ήταν αυτοί που και σ' αυτές τις εκλογές ήθελαν να τον επισκεφθούν για να πάρουν την ευλογία του όχι με τον τρόπο που την παίρνουν οι πιστοί, αλλά σαν στήριξη στον προεκλογικό τους αγώνα. Ο Ιερώνυμος ξέρει πώς να αντιμετωπίσει κάθε πονηρό πολιτευτή. Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα εμφανιστεί ούτε στην Εκκλησία!

Διαβάστε ακόμα:

Τους έπιασε ΠΑΣΟΚίτιδα!