ΒΟΜΒΕΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να καταλάβει ο Άκης Τσοχατζόπουλος γιατί είχε χάσει στην εσωκομματική αναμέτρηση του για την πρωθυπουργία, σα σήμερα 18 Ιανουαρίου, το 1996.

Έχασε επειδή δεν είχε τις ίδιες αντιστασιακές δάφνες του αντιπάλου του, δηλαδή δεν ήταν βομβιστής επί χούντας, όπως ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε πει ο ίδιος τον Ιούνιο του 2003 στη Βουλή: «Είχα πολεμήσει κατά της δικτατορίας, όταν κάποιοι κάθονταν στο σπίτι τους. Εγώ ήμουν στην παρανομία και έβαζα κροτίδες, όπως έλεγαν, εσείς τι κάνατε;»

Αποφάσισε, λοιπόν, ο Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις σχετικές κατηγορίες, να γίνει κι αυτός βομβιστής επί Δημοκρατίας, με βόμβες-άκουσον, άκουσον- στο σπίτι του άλλοτε στενού συνεργάτη του και κατηγορούμενου επίσης για μίζες στα οπλιστικά Γ. Σμπώκου.

Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούσαν και στο φως και στο σκοτάδι. Σήμερα ο σύντροφος Τσοχατζόπουλος που δεν έχει παραδεχθεί ότι τα άρπαζε, καταγγέλλει ότι τον εκβίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Τζώρτζ Παπανδρέου και του ζητούσε 3 εκ. για να τον βγάλει λάδι. Τι ακούμε και τι μαθαίνει ο κόσμος όταν ο κόρακας γρατζουνίσει έναν άλλο κόρακα της εξουσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο φόρος στα βόδια