ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτό που έλεγαν παλιά οι γυναίκες ομορφάντρας. Ψηλός, ευσταλής, και πάντα καλοντυμένος, ενσάρκωνε το πρότυπο του Έλληνα γόη, που οι γυναίκες όχι μόνο θαύμαζαν, αλλά και τον ψήφιζαν.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ που ήταν η παράταξη την οποία ίδρυσε ο ίδιος, αντί για τις παραστάσεις που επέλεγαν αντίπαλα κόμματα έφερε, τη φωτογραφία του. Πλήθος οι μύθοι για τις ερωτικές κατακτήσεις του.

Κάποτε είχε βουίξει η Αθήνα από τη φήμη για σχέσεις του με την τότε βασίλισσα Φρειδερίκη, ενώ αργότερα τον παντρολογούσαν με την αδελφή του προέδρου της Γαλλίας και φίλου του Βαλερύ Ζισκάρ Ντ Εστέν. Όλα διαψεύστηκαν.

Αντίθετα, φαίνεται να έχει πολλή βάση η ιστορία φλογερού έρωτα με την πανέμορφη Μαρίνα Δημητροπούλου, κόρη αρχειοφύλακα του υπουργείου Εξωτερικών και μίας Ρουμάνας. Ο πατέρας της ήταν μακρινός απόγονος των Κατακουζηνών του Βυζαντίου.

Γνωρίστηκαν το 1963,σ το Παρίσι. Ο αυτοεξόριστος πρώην πρωθυπουργός μόλις είχε πάρει διαζύγιο από την γυναίκα του Αμαλία Μεγαπάνου και ενθουσιάστηκε από την ομορφιά της. Η Δημητροπούλου δούλευε τότε σαν μανεκέν στη Βογκ, ενασχόληση που παράτησε για να αφοσιωθεί στον Καραμανλή, τον οποίον θαύμαζε όχι μόνο σαν άνδρα αλλά και σαν πολιτικό.

19-01-15marina01

Στο Παρίσι έμειναν μαζί 11 χρόνια και όταν έπεσε η χούντα, η Δημητροπούλου ήρθε κι αυτή στην Αθήνα. Εκεί εθεάθη να παρακολουθεί από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία την πρώτη ομιλία του στον ελληνικό λαό. Ο κόσμος παραληρούσε, φώναζε συνθήματα. Ξένοι δημοσιογράφοι είπαν τότε ότι η Μαρίνα, φορούσε μαύρο φουστάνι και χρυσαφί πουκάμισο και παρακολουθούσε απόμακρη, συγκινημένη και αμίλητη. Κάποια στιγμή την είδαν δακρυσμένη. Ίσως γιατί κατάλαβε, όπως είπαν, ότι κάπου εκεί τελείωνε η ιστορία της αγάπης της με τον Καραμανλή...

Διαβάστε ακόμα:

Ορκισμένος εχθρός του Σημίτη ο Ανδρέας