ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δύο εικόνες, μια ιστορία, ένα τροπάριο. Αρχίζουμε από το τροπάριο που δεν είναι άλλο από το «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Αυτό σούρχεται στο μυαλό στη θέα του νέου ...πολιτικού σπιτιού του ΓΑΠ στην πλατεία Δικαιοσύνης, κοντά στην Ομόνοια. Ένα κυλινδρικό τσαντήρι, από καραβόπανο με καμινάδα στην κορυφή.

Το στολίζουν φωτογραφίες του αρχηγού που έχουν κολληθεί σε όλες τις πλευρές του μέσα και έξω, δύο τραπεζάκια και 5-6 καρέκλες στο εσωτερικό του και εδώ τελειώσαμε. Οι υπεύθυνοι του εκλογικού κέντρου σε κοιτάζουν περίεργα καθώς πλησιάζεις. Σαν να θέλουν να σου πουν δεν σε περιμέναμε...

Οι λιγοστοί επισκέπτες δείχνουν σκεπτικοί. Παίρνουν τα διαφημιστικά τους και προχωρούν προς τη στάση. Είναι ο μόνος τρόπος για να χωρέσουν οι επόμενοι.

Λίγο παραπάνω, στην συμβολή Πανεπιστημίου και Κοραή, η άλλη όψη του δράματος. Το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, η μητρόπολη του σοσιαλισμού. Μια επίσης φτηνή ασπροπράσινη κατασκευή από γυαλί και αλουμίνιο, με 5-6 σημαίες του ΠΑΣΟΚ, και σε διαστάσεις μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή.

«Να φέρετε πίσω τα λεφτά του λαού», ορύεται ένας περαστικός. Οι υπεύθυνοι του εκλογικού κέντρου προσπαθούν να τον κατευνάσουν. «Θα πληρώσετε ακριβά», επιμένει. Κανείς δεν του είπε ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

22-01-15pasok01

Διαβάστε ακόμα:

Μπουμπουλίνα και Μαυρογένους η Μακρή