ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μπήκα στα άδυτα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτω το κυβερνητικό σχέδιο του Τσίπρα, τι θα κάνει, δηλαδή αν πάρει την αυτοδυναμία και τι θα κάνει αν δεν την πάρει.

Αν ο λαός του δώσει πλειοψηφία, τουλάχιστον 151 εδρών, δεν υπάρχει ζήτημα. Θα κάνει ό,τι κάθε πρωθυπουργός. Θα πάει στη Βουλή και θα ζητήσει ευρεία στήριξη για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Άσχετα αν θα την πάρει η όχι.

Αν βγει πρώτος, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, στο στάδιο των διερευνητικών επαφών, θα ζητήσει από τα κόμματα που θα θελήσουν να συνεργαστούν μαζί του, είτε μπαίνοντας στην κυβέρνηση είτε όχι, να στηρίξουν το πρόγραμμα του σε όλα του τα σημεία, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Όποιος θέλει, μπαίνει στην κυβέρνηση, όποιος δεν θέλει, μένει εκτός και δίνει ψήφο ανοχής. Ο Τσίπρας δεν θέλει με τίποτε να βάλει νερό στο κρασί του.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Αν τα κόμματα – δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνήσουν να στηρίξουν το πρόγραμμά του, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Αυτός ακριβώς είναι ο μπαμπούλας, που θα τους στείλει ο Τσίπρας, θα τους φορτώσει, δηλαδή μια δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. Η καμπάνα χτυπά, βέβαια για τον Καμμένο και τον Θεοδωράκη, που θέλουν να μπουν σε μία κυβέρνηση Τσίπρα για να τον ελέγχουν όπως έχουν πει.

Διαβάστε ακόμα:

Το σατανικό κόλπο των πολιτικών αρχηγών