ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Θέμα αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων έθεσαν ευθέως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εμμέσως ο Πάνος Καμμένος διαπιστώνοντας ότι οι μετρήσεις αδικούν τα κόμματα τους. Ο Βενιζέλος, θυμήθηκε αυτό που είχε συμβεί στις ευρωεκλογές, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό κάτω του 5%, ενώ τελικά πήρε 8%. Υπάρχει θέμα διαφάνειας, υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις εξόχως σοβαρό. Θα τα πούμε τη Δευτέρα, προειδοποίησε.

Έντονα δυσαρεστημένος με τις δημοσκοπήσεις ήταν και ο Καμμένος. Οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το κόμμα του να μην μπαίνει στη Βουλή, σε ορισμένες μάλιστα, μετρήσεις τα ποσοστά του κυμαίνονταν γύρω στο 1,7%. Μετά τις αντιδράσεις του, όμως έγινε το θαύμα. Τα ποσοστά πέταξαν μέχρι και το 7%.

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων διόρθωσαν και άλλο την πρόβλεψη τους, κάτι που ορισμένοι απέδωσαν και στην όντως επιτυχημένη τηλεοπτική διαφήμιση των ΑΝΕΛ. Άλλοι επιμένουν ότι φοβήθηκαν τις φωνές του Καμμένου. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι δημοσκόποι κάνουν παιχνίδι ανάλογα με το ποιος τους παραγγέλλει τη μέτρηση.

Στις εκλογές, θα κριθούν όχι μόνο τα κόμματα, αλλά και αυτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Οκτώ βαγόνια σέρνουν τον Καμμένο