ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην κινήσει αυτός τη διαδικασία για αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία, αλλά να αφήσει τους επικριτές του να εκδηλώσουν αυτοί πρώτα τις προθέσεις τους.

Οχυρωμένος πίσω από το επιχείρημα ότι το κόμμα έχασε απλώς δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012, δεν θέλει ούτε να ακούει για θέματα ηγεσίας. Ήδη, όμως ο Νίκος Δένδιας, που εκλέγεται μεταξύ των πρώτων αν όχι πρώτος στην Β' Αθηνών και έχει αρχηγικές βλέψεις, έβγαλε το μαχαίρι από τη θήκη. Χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο για έκτακτο συνέδριο, συνέστησε ηρεμία.

Καταλόγισε όμως στην κυβέρνηση μεγάλα και σημαντικά σφάλματα και σαν πρώτο ανέφερε τον ΕΝΦΙΑ που έκοψε, όπως είπε, τέσσερις μονάδες, ενώ ακόμη μεγαλύτερο λάθος, όπως τόνισε, ήταν η επαναφορά του φόρου υπεραξίας, ο οποίος πάγωσε την κτηματαγορά επί εννιά μήνες χωρίς να ενεργοποιηθεί ποτέ.

Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μειμαράκης, που δεν έκρυψε ποτέ τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί της ΝΔ είναι σε συνεχή επαφή με τους βουλευτές χωρίς όμως να έχει σε αυτή τη φάση την πρόθεση να κινηθεί, παρά μόνο αν του ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η συντριπτική ήττα προκαλεί τριβές ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος και το επιτελείο του Μαξίμου, ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο διαδίκτυο όσα άλλοι λένε, τουλάχιστον προς το παρόν, μόνο στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους.

«Συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ». Μάλιστα στη συνέχεια ανέβασε νέο σχόλιο υποστηρίζοντας πως η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στις καραμανλικές της ρίζες. «BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ».

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την ήττα της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης: «Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια οδυνηρή ήττα. Με ότι θα ακολουθήσει στη χώρα, η ενότητα και η ιδεολογική πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση της φιλελεύθερης ριζοσπαστικής παράταξης, που έκανε πάντα τις μεγάλες ιστορικές επιλογές για τον τόπο, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Περιμένουμε από τον κύριο Σαμαρά να δρομολογήσει τις αναγκαίες εξελίξεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι πήραν πρώτοι τηλέφωνο τον Τσίπρα