ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η αρχή έγινε με τον Μαρινάκη που έγκαιρα και ανοιχτά είχε πάρει θέση υπέρ Τσίπρα με ταυτόχρονο αεισιχτίρισμα Σαμαρά. Ακολούθησε η Γιάννα. Φοβερό μετεκλογικό άνοιγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα με επιμύθιο εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείτε. Δεχόμαστε ακόμη και φόρους στον πλούτο. Μόνο που τα δικά μας τα καλά είναι όλα στην Ελβετία.

Μετά ήρθε η σειρά του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg TV έδωσε χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι μία σίγουρη χώρα και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επενδυτές. Επίσης, καθησύχασε τους δανειστές τονίζοντας ότι ρύθμιση του χρέους δεν σημαίνει απαραίτητα haircut, αλλά μια αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει πολλά πράγματα, όπως «επιμήκυνση των δανείων, χαμηλότερο και φιξαρισμένο επιτόκιο σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς και μια περίοδο χάριτος».
Άλλοι επιχειρηματίες έσπευσαν να δώσουν συμβουλές στην κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Μανδάλας, διευθύνων σύμβουλος της Mediterra, συνιστά όχι ρήξη με τους δανειστές, αλλά τήρηση συμφωνιών, θέση με την οποία συμφωνούν και άλλοι επιχειρηματίες, όπως ο επικεφαλής της ΓΑΙΑ Τρόφιμα, Άρης Κεφαλογιάννης, ενώ ο επικεφαλής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στη νέα ηγεσία του τόπου, όσο προχωρεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υλοποιεί μέτρα που οδηγούν στην ανάπτυξη και μειώνουν την ανεργία.

Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο επιχειρηματικός κόσμος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, κυρίως για τη φορολογία. Προς το παρόν, όλα κινούνται σε επίπεδο καλών προθέσεων και μέσα σ' αυτό το κλίμα ο πρόεδρος του ΣΕΒ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για σπουδαία εκλογική νίκη και τον καλεί να πάρει τις αποφάσεις που θα άρουν την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες της χώρας μας, να ανταποκριθεί στην ευρωπαϊκή της προοπτική και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμα:

Προεκλογική εκστρατεία κάνει ο Αβραμόπουλος!