ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τη μία παγκόσμια κατακραυγή την αποφύγαμε. Έδωσε ο θεός και σχηματίστηκε κυβέρνηση και έτσι γλιτώσαμε το κάζο από την ανάθεση της τρίτης διερευνητικής εντολής στους Χρυσαυγίτες.

Τη δεύτερη κατακραυγή, όμως θα την αποφύγουμε; Αν ο Αβραμόπουλος βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σίγουρο πως όχι. Το γιατί έχει σχέση με την δικαστική έρευνα για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που διεξάγεται για τα εμβόλια κατά του ιού της γρίπης που είχαν παραγγελθεί το 2009 από τον τότε υπουργό Υγείας.

Η πρώτη παραγγελία αφορούσε οκτώ εκατομμύρια δόσεις και η δεύτερη άλλα οκτώ εκατομμύρια. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που τον διαδέχθηκε ακύρωσε 12,3 εκατ. δόσεις και στα ψυγεία της χώρας έμειναν 3,6 εκατ. δόσεις.

Τα ίδια έγιναν και με τα αντιικά φάρμακα, για τα οποία οι παραγγελίες ήταν επίσης μεγάλες και σύμφωνα με καταγγελίες, ένα μεγάλο ποσοστό έληξε. Μιλάμε για τεραστια ζημιά του δημοσίου, για την οποία κάποιοι, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Και μόνη η υποψία για ευθύνες του ανωτάτου άρχοντα σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση μπορούν να φέρουν πάλι την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Η εισαγγελική εντολή για την έρευνα δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο και όπου να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες, λένε οι επαϊοντες.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο μειονέκτημα της ζωής και τα τσουτσέκια