ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μειμαράκης και πρώην υπουργοί της ΝΔ έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον Σαμαρά για τη στάση του απέναντι στον Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου. «Ιδού πως πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Αυτά είπαν με τη στάση τους στις τελετές παράδοσης των υπουργείων τους, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε ένα βήμα περισσότερο. Υποδέχθηκε τη διάδοχο του με μία ανθοδέσμη στο χέρι. Κι ας τον έστησε μισή ώρα.

Το ρεπορτάζ του Αποδυτηριάκια επισημαίνει τρείς λόγους που εξηγούν τη στάση αυτή του Βαγγέλα. Πρώτα είναι το μήνυμα προς Σαμαρά που προανέφερα. Ο Μειμαράκης, εν όψει πιθανών αλλαγών στην ηγεσία της ΝΔ, προβάλλει σαν ο συνεχιστής του πολιτικού πολιτισμού των αρχιερέων της παράταξης, που δεν σεβάστηκε ο Σαμαράς.

Δεύτερος λόγος είναι η ευγένεια, που, στην προκειμένη περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι η ευγένεια που ξέρουμε όλοι ή το χαρακτηριστικό όλων των προέδρων της Βουλής, η ...παλάντζα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν φημίζεται για τους γαλατικούς τρόπους συμπεριφοράς κι ένας θεός ξέρει πως αντιδρούσε κάθε φορά που ο Μαρκογιαννάκης και άλλοι αντιπρόεδροι της Βουλής τον ενημέρωναν για τις επιδόσεις της Ζωής στους καβγάδες μεταξύ τους.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το εξής περιστατικό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς. Όταν είχε δημοσιευθεί ότι ο Μειμαράκης είχε φιλικές σχέσεις με μία οικογένεια παρανόμων και, πιθανότατα, την κάλυπτε κιόλας, κάποιοι άρχισαν να κάνουν λόγο για παραίτηση του από τη Βουλή. Τότε ο Μειμαράκης δεν έχασε χρόνο. Τηλεφώνησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφού τον ενημέρωσε, τον ρώτησε αν έπρεπε να παραιτηθεί ή όχι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευθύς: «Όχι».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δική του επιλογή. Όλα είναι δανεικά.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο του Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου