ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

πηγή: Fosphotos
 

“Οι αγορές σπρώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του”. Να τα μας! Άρχισαν από τώρα οι δικαιολογίες; Η “Αυγή”, το κομματικό όργανο του Σύριζα το έγραψε, στο κεντρικό της άρθρο, ότι “τα κέντρα του ευρωπαϊκού κατεστημένου και οι δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας στοχεύουν να γίνει “ρεαλιστική” η νέα κυβέρνηση”.

Αυτά που γράφει η “Αυγή” είναι για κλωτσές. Δεν θα τα έλεγε ούτε ένα παιδάκι του δημοτικού, δεν θα γκρίνιαζε έτσι επειδή του πήρανε το αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι του. Οι αγορές, δηλαδή, επειδή βγήκε ο Σύριζας στις εκλογές θα έκαναν πάρτυ υποδοχής με βεγγαλικά; Οι αγορές στηρίζονται στις... αγορές, δηλαδή στο πως κινείται ο πλανήτης. Κι αυτό υποτίθεται ότι το γνωρίζουν οι συριζαίοι, οι οποίοι λένε ότι έχουν δικό τους πρόγραμμα και μαγκιά τους αν το εφαρμόσουν.

Οι αγορές και όσοι εκπροσωπούν και παίζουν με βάση τις αγορές οφελούν σ' αυτό το βαθμό τον κοσμάκη. Ο σύριζα διαφωνεί. Καλώς κάνει. Βάζει στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις, ποντάρει στις κρατικοποιήσεις διότι θαρρεί ότι αυτό θα οφελεί περισσότερο τον κοσμάκη. Καλώς κάνει. Μην περιμένει, όμως, οι αγορές να στραφούν σε βάρος των συμφερόντων τους. Αυτό που μένει, λοιπόν, είναι αν ο Σύριζα την κρατική δύναμη και τη λαϊκή δύναμη που διαθέτει γνωρίζει να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Διαβάστε ακόμα:

Θα πέσει η κυβέρνηση, λέει ο Σαμαράς