ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Να το δω και να μην το πιστέψω. Ότι θα υπάρχουν υπουργοί που θα απαρνηθούν το απόλυτο φετίχ της εξουσίας τους, την υπουργική λιμουζίνα. Και πως θα μετακινούνται;΄Με μηχανές, όπως ο Βαρουφάκης, με δικά τους αυτοκίνητα, με τα μέσα συγκοινωνίας, όπως οι κοινοί θνητοί ή με τα πόδια. Για τα υπουργικά αυτοκίνητα έχουν γίνει ομηρικές μάχες.

Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή, σε κάθε ανασχηματισμό η αρμόδια για τα κρατικά αυτοκίνητα διεύθυνση του υπουργείου Δημ.Διοίκησης, Προεδρίας λεγόταν παλιά, μετατρεπόταν σε ρινγκ.

Οι οδηγοί των υπουργών εκ του σύνεγγυς και οι ίδιοι οι υπουργοί από τηλεφώνου, έδιναν μάχες μεταξύ τους για την εξασφάλιση των πολυτελέστερων αυτοκινήτων, για τα οποία το δημόσιο πλήρωνε τεράστια ποσά. Μιλάμε για περίπου 200 αυτοκίνητα, όσα απαιτούνται για να νιώθουν άνετα οι άνθρωποι της εξουσίας. Πρόεδροι Δημοκρατίας, πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, προεδρείο της Βουλής, πρόεδροι ανωτάτων δικαστηρίων και μητροπολίτες.

Και να είχαν μόνο από ένα. Ο πρωθυπουργός, για παράδειγμα, ανέκαθεν είχε πέντε αυτοκίνητα. Το επίσημο, το εφεδρικό του και τρία για τη φρουρά του. Οι υπουργοί εκτός από τα υπηρεσιακά τους έχουν και το προσωπικό τους, που τους χορηγεί δωρεάν η Βουλή.

Σε μία πτωχευμένη επί της ουσίας χώρα, ο όρχος των κρατικών αυτοκινήτων διαθέτει, τουλάχιστον δύο Μερσεντές αξίας άνω των 700.000 ευρώ και άλλα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα περισσότερα έχουν διπλή θωράκιση και απαράμιλλη πολυτέλεια. Φουλάρουν δωρεάν στο πρατήριο του υπουργείου Δημ. Διοίκησης, όπου και το συνεργείο για τις βλάβες και πολλές φορές έχουν θεαθεί να μεταφέρουν συγγενείς υπουργών στη λαική ή τα παιδιά τους στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν μας χέζεις ρε, Σουλτς