ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ

πηγή: Fosphotos
 

Το γαμημένο το όνομα. Αυτό κι αν είναι από τα αχώνευτα. Να περιτρυγυρίζουν τον Καραμανλή. Όλοι αυτοί που κινδυνεύουν να μείνουν στην απ'έξω και επειδή δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να ηγηθούν, επιδιώκουν να βάλουν μπροστά τον ανύπαρκτο Κώστα Καραμανλή. Τον αποτυχημένο Καραμανλή.

Είναι το γαμημένο το όνομα. Αυτό είναι το μέγα προσόν στην πολιτική. Και ο Σοφοκλής Βενιζέλος, άλλη ανυπαρξία αυτή, έγινε αρχηγός του ιστορικού κόμματος των Φιλελευθέρων του πατέρα του, του Ελευθέριου Βενιζέλου. Και πρωθυπουργός έγινε ο Σοφοκλής. Ένα καλό ανθρωπάκι, εντελώς άχρηστος, όμως.

Μέχρι και ο Νικήτας Βενιζέλος, ο ανηψιός του Ελευθέριου, μεγαλολεφτάς όπως και ο θείος του Σοφοκλής, φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα πολιτικού ποντάροντας στο... όνομα. Και την έψαχνε πότε μ' αυτό το κόμμα, πότε με το άλλο, μέχρι που είχε βγει βουλευτής με την ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά.

Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο κανονικός Καραμανλής. Ε, έγινε υπουργός και ο αδελφός του Αχιλλέας, πρωθυπουργός ο Κωστάκης και πάει σόι το βασίλειο. Ξύπνιος ο κόσμος. Ψηφίζει όνομα.

Ο Σύριζα τον ήθελε για πρόεδρο της δημοκρατίας τον Κωστάκη. Αυτός, όμως, αν φτιάξει κόμμα για να μαζέψει τη σαβούρα της ΝΔ θα κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα. Ανέκδοτο. Με τον Τοτό και την Μικρή Λουλού.

Διαβάστε ακομα:

Η «ανάρμοστη» σχέση του Τσίπρα με τον Ομπάμα