ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στην 70ετή και βάλε πορεία του στην πολιτική, ο Κ. Μητσοτάκης τα έχει δει όλα. Ποτέ του, όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα βαθιά γηρατειά του, θα έβλεπε δύο από τα τέσσερα παιδιά του να διαγκωνίζονται για την αρχηγία του κόμματος, στο οποίο είχε διατελέσει και ο ίδιος αρχηγός .

Εδώ βρισκόμαστε τώρα. Η Ντόρα το έχει αποφασίσει και ο Κυριάκος το σκέπτεται σοβαρά να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εφόσον, φυσικά, παραιτηθεί ο Α. Σαμαράς.

Η Ντόρα που δεν έκρυψε τις προθέσεις της από τον Κ. Καραμανλή, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στο γραφείο του, θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της απέναντι στον Σαμαρά, ενώ ο αδελφός της επιθυμεί να εκφράσει το φιλελεύθερο μπλοκ.

Η διαδοχή δημιουργεί πονοκεφάλους και στον Κ. Καραμανλή, καθώς δύο επίλεκτα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στο λεγόμενο καραμανλικό μπλόκ, οι Ν.Δένδιας και Ευ.Στυλιανίδης, ετοιμάζονται επίσης για να διεκδικήσουν την αρχηγία. Ποιον θα υποστηρίξει;

Επαφές με στελέχη της ΝΔ έχει αρχίσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ ο Μ. Βορίδης που ποντάρει στο δεξιό κομματικό ακροατήριο, επίσης δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να ηγηθεί του κόμματος.

Ο Κ. Καραμανλής φέρεται να στηρίζει μέχρι στιγμής τον Α. Σαμαρά, κανείς, όμως, δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει αν ενταθούν οι πιέσεις για παραίτηση του τέως πρωθυπουργού. Οι συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος για την επόμενη μέρα έχουν προχωρήσει πολύ αν ληφθεί υπόψη ότι ο Ευ. Μειμαράκης προαλείφεται για μεταβατικός πρόεδρος, ώσπου να εκλεγεί ο διάδοχος του Α. Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμα:

Οι απίστευτες ιστορίες ενός προτύπου της Βουλής!