ΓΙΑΤΙ ΝΕΥΡΙΑΣΕ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

O Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να είναι πολύ θυμωμένος με τον Γιάννη Βαρουφάκη και την υποδοχή που του επιφύλαξε ο υπουργός στο γραφείο του. Ιδιαίτερα τον ενόχλησε η εμφάνιση του, με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και το χέρι στην τσέπη.

Για τους σηκωμένους γιακάδες του δεν είπε τίποτα στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους με τους οποίους μίλησε στην Αθήνα. Ίσως γιατί έσπευσαν αυτοί να τον πληροφορήσουν για το στυλ του υπουργού, το οποίο, ομολογουμένως ξαφνιάζει και φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το στυλ των προκατόχων του.

Για παράδειγμα, γράφει το όνομα του με ένα νι, γιατί όπως λέει έχει αισθητικό πρόβλημα με τα δύο νι. Κάποτε στο δημοτικό, η δασκάλα του του έκοψε δύο βαθμούς για το λάθος του και από τότε ο Γιάννης Βαρουφάκης το κρατάει μανιάτικο.

Το 1987, τη βραδιά που η Θάτσερ έβγαινε πρωθυπουργός για τρίτη κατά σειρά φορά πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το αγγλικό πανεπιστήμιο, όπου δίδασκε. Σκέφθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως γρήγορα άλλαξε γνώμη όταν έμαθε ότι έπρεπε να πάει στο στρατό. Έτσι προτίμησε την Αυστραλία, όπου πήρε την υπηκοότητα.

Γρήγορα, όμως νοστάλγησε την Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκε για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το στρατό όμως δεν τον γλίτωσε, άσχετα αν υπηρέτησε μόνο τρεις μήνες. Επειδή, όμως, άρχισα με τα νεύρα του Ντάισελμπλουμ, να σας πω και για μία ακόμη ενόχληση του. Αφορά στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτο, που όπως είπε ο Γερούν προσήλθε στη συνάντηση τους με σπόρ παντελόνι χρώματος μουσταρδί.

Διαβάστε ακόμα:

Εξαλλος ο Σόιμπλε με τον Ντάισελμπλουμ