Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Γράψτε μια λέξη. Σταδιακά. Θα γίνει της μόδας, όπου να΄ναι. Τη χρησιμοποίησε ήδη ο Π. Σκουρλέτης, αποκαλύπτοντας ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει σταδιακά και σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τον ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης που υποσχέθηκε σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, ανάλογα με την πορεία της Οικονομίας.

Η φράση του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ήταν σαφής ως προς το χρόνο της αποκατάστασης. «Θα γίνει σταδιακά και με βάση τους αριθμούς ανάκαμψης της οικονομίας». Δηλαδή, προς το παρόν –ούτε αυτό προσδιορίζεται πόσο θα διαρκέσει- οι συνταξιούχοι κάτω των 700 ευρώ θα αρκεστούν στην επαναφορά του 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί σε αύξηση 1,28 ευρώ την ημέρα.

Στο πνεύμα του δόγματος σταδιακά και ο υπουργός Δημ. Διοίκησης Γ. Κατρούγκαλος στη συνάντηση του με την ΑΔΕΔΥ. «Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε. Αλλαγές στο μισθολόγιο μπορούμε να συζητήσουμε από το 2016 και μετά».

Σταδιακά...

Διαβάστε ακόμα:

Οι αταίριαστοι της κυβέρνησης Τσίπρα