ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΤΣΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΔΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος που με καθυστέρηση άνω των 15 ετών έβαλε στο στόχαστρο του τον Κώστα Καραμανλή.

Όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός όχι συνέβαλε απλώ, αλλά και πρωταγωνίστησε στη χρεοκοπία της χώρας λόγω της πολιτικής που ακολούθησε την περίοδο 2004-2009. Ο πόλεμος όμως είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τη ναυαρχίδα της παράταξης της ΝΔ στο χώρο των εντύπων, τον Ελεύθερο Τύπο, τον οποίον και διηύθυνε επί πολλά χρόνια.

Ο Κύρτσος κατηγόρησε γι αυτό την ηγεσία της ΝΔ και, παράλληλα, έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν τον ήθελαν στη θέση αυτή. Λίγα χρόνια μετά, το 2003 στο βιβλίου του «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών» ανέφερε διευθύνσεις και ονόματα. Υποστήριξε λοιπόν ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε αναπτύξει σχέσεις με μεγάλους επιχειρηματίες, όπως ο Β. Βαρδινογιάννης και ο Αρ. Αλαφούζος.

«Ο Καραμανλής δεν είναι εξαγοράσιμος. Είναι πολύ υπερήφανος για να μετατραπεί σε υπάλληλο συμφερόντων, παγιδεύεται όμως αρκετά εύκολα. Το επιτελείο του είναι γεμάτο από στελέχη, που κάνουν εισηγήσεις για να εξυπηρετήσουν περισσότερο συμφέροντα ή να βλάψουν άλλα, παρά για να προωθήσουν τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας», έγραφε.

Ανέφερε επίσης ένα χαρακτηριστικό της σχέσης Καραμανλή – Βαρδινογιάννη. Ήταν το έτος 2000 όταν, παρά την αντιπαλότητα με την ηγεσία της ΝΔ, δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή πρόταση να αναλάβει εκπρόσωπος του κόμματος, στη θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που όλες οι πληροφορίες τότε τον ήθελαν εκτός.

Βρισκόταν στη θαλαμηγό του Βαρδή Βαρδινογιάννη, όταν σε κάποια συζήτηση για τη Νέα Δημοκρατία εκμυστηρεύθηκε στον επιχειρηματία την επιθυμία του να καταλάβει αυτός τη θέση του εκπροσώπου. «Η θέση αυτή έχει δοθεί στο Ρουσόπουλο», τον αποστόμωσε ο συνομιλητής του που ήξερε την είδηση 15 μέρες πριν ανακοινωθεί.

Το πρωί της τετάρτης ο ευρωβουλευτής πλέον Κύρτσος μιλώντας στην Έλλη Στάη και «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1» , πήρε το αίμα του πίσω, καταγγέλλοντας: «Στη ΝΔ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009. Αν δηλαδή η τότε κυβέρνηση Καραμανλή συνέβαλε στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου ή όχι». Εσείς τι πιστεύετε; Συνέβαλε ναι ή όχι;

«Εγώ λέω ότι πρωταγωνίστησε, όχι απλώς συνέβαλε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η επιδότηση του ασφαλιστικού το 2004 ήταν 5δισ. τον χρόνο από τον προϋπολογισμό και μέχρι το 2009 έφτασε τα 15 δισ.».

Διαβάστε ακόμα:

Πετάει πάνω σε μαγικό χαλί ο Βαρουφάκης