ΤΣΙΠΡΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ 72%

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Να κυβερνά ένα κόμμα της Αριστεράς με όλους τους τύπους και την ουσία της ιδεολογίας του και να έχει τόσο μεγάλη υποστήριξη ακόμη και από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Ξαφνικά, η αντίθεση στο δόγμα Μέρκελ, από έγκλημα καθοσιώσεως, έγινε κάτι σαν την εθνική αντίσταση. Υποχρέωση κάθε πατριώτη. Το 72% των Ελλήνων λέει μία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εγκρίνει και επαυξάνει τη σκληρή γραμμή Τσίπρα απέναντι στους δανειστές.

Ακόμη και το 43,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ την αξιολογούν θετικά, το ίδιο και το 51% του Ποταμιού, αλλά και 54,5% του ΠΑΣΟΚ. Όλοι μνημονιακοί τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

Από την άλλη πλευρά, πρωτοβουλίες όπως ο πολιτικός όρκος στη Βουλή που μέχρι πρότινος ήταν αιτία πολέμου μεταξύ εικονολατρών και εικονομάχων, σήμερα γίνονται ανεκτές έως αποδεκτές, ακόμη και από ιεράρχες, ενώ οι εμφανισιακές ...ακρότητες του Βαρουφάκη, απλώς κάνουν τον υπουργό ακόμη πιο συμπαθή. Η επιλογή του επιδοκιμάζεται από το 63%.

Όλες αυτές τις αλλαγές όχι μόνο τις διαισθάνεται κανείς αλλά, πολύ περισσότερο, τις βλέπει και τις ακούει. Στο δρόμο, στο σούπερ-μάρκετ, στις καφετέριες. Ο Τσίπρας φαίνεται να κερδίζει μέχρι στιγμής το στοίχημα της αξιοπιστίας. Το 75% των πολιτών πιστεύει ότι θα εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνογερμανικός πόλεμος μέτρων