ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η συγκίνηση ξεχείλισε χθές στη Βουλή όταν ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του, έστελνε από το βήμα του κοινοβουλίου μήνυμα στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Α.Τσίπρας έντονα φορτισμένος, ενώ οι βουλευτές του είχαν ξεσπάσει σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Λίγο αργότερα κλείστηκε μόνος του στο γραφείο του με την εντολή να μην τον ενοχλήσει κανείς. Ίσως γιατί δεν ήθελε να τον δούνε να κλαίει... Στενοί συνεργάτες του απέδιδαν τη συγκίνηση του βασικά σε δύο λόγους. Στο γεγονός ότι έλαχε σ' αυτόν ο κλήρος να γίνει, μόλις στα 40 του χρόνια, ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς προορισμένος να δικαιώσει αγώνες και όνειρα δεκαετιών σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία.

Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με το βάρος των ευθυνών να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο, αντιμέτωπος με τα θηρία της διεθνούς πολιτικής που είναι έτοιμα να τον κατασπαράξουν.

Ποια είναι τα όπλα του Τσίπρα σ' αυτή την αδυσώπητη αναμέτρηση; Τίποτε άλλο εκτός από το προσωπικό του σθένος και την απόφαση της πλειοψηφίας των Ελλήνων να πουν στους δανειστές φτάνει πια. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε υπουργικούς θώκους ούτε σε άλλα πόστα διοίκησης, ο Τσίπρας νιώθει ορισμένες φορές τους ώμους του να λυγίζουν υπό το βάρος των ευθυνών. Λογικό και ανθρώπινο.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί πέταξαν τον Βαρουφάκη στην έκτη θέση