ΓΙΑΤΙ Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτήν την απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά τη χρωστούσε από τις ευρωεκλογές η Μαριέττα Γιαννάκου. Τότε ο πρωθυπουργός, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, άλλαξε τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών, αναγκάζοντας την πρώην υπουργό και επί 15ετία ευρωβουλευτή να μην θέσει υποψηφιότητα. Ήταν κάτι που δεν συγχώρεσε ποτέ στον συνομήλικο της Σαμαρά.

Με την πρόσφατη σύναξη ανατροπής του, αυτό έγινε στην ουσία κι ας μην το εξωραίζουν μερικοί, η Γιαννάκου έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος με το εξής πάνω-κάτω περιεχόμενο. Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα. Φρόντισε, μάλιστα η συγκέντρωση των 12 κορυφαίων στελεχών της ΝΔ να γίνει σε δημόσιο χώρο, προφανώς για να μαθευτεί το οργανωτικό αρχηγιλίκι της, αλλά και για να κάνει μεγαλύτερο πάταγο η πρώτη φανερή αμφισβήτηση της κομματικής ηγεσίας.

Η Γιαννάκου είχε διαμηνύσει έγκαιρα την ενόχληση της στον Α.Σαμαρά. Από τις ευρωεκλογές κιόλας. «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου την τελευταία στιγμή, η μη αξιολόγηση των υποψηφίων από το κόμμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η τετρασταυρία, ο διπλάσιος αριθμός βουλευτών και ότι καθένας εξέρχεται και δηλώνει απευθείας υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν είναι καθόλου δημοκρατικό σύστημα. Εμείς, δεν ρωτηθήκαμε καθόλου», είχε πει, αλλά απάντηση δεν πήρε.

Η Γιαννάκου επανήλθε στην κριτική της και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. «Δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός, ούτε όμως κι εκείνοι που λένε ότι θα εξασφαλίσουν διαγραφή του χρέους», σχολίασε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Κόκκινο», όπου δεν συνηθίζεται να καλούνται στελέχη της ΝΔ. «Δόξα τω θεώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη ΝΔ, θέλει να φύγουμε από το ευρώ», πρόσθεσε η κυρία Γιαννάκου, η οποία τόνισε πως δεν πτοείται από την κινδυνολογία.

Διαβάστε ακόμα:

Αν ο Σαμαράς άκουγε τον Μπαλτάκο