ΘΕΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 83,1%!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. Λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές οι οπαδοί της αντιπολίτευσης εγκαταλείπουν σε ποσοστά 5-17% τα κόμματα τους και δηλώνουν στήριξη στο κυβερνών κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Με τον τρόπο αυτό τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 45%, 27 ολόκληρες μονάδες πάνω από τη Νέα Δημοκρατία, η δύναμη της οποίας συρρικνώνεται γύρω στο 18% σύμφωνα με έρευνα της Marc για τον Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 45,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 18,4%. Στο 4,8% το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 4,7%. Στο 4,7% και η Χρυσή Αυγή. Στο 4,6% το Ποτάμι. Τέλος το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας μόλις 2,8%. Ακολουθούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 1,8% και η Τελεία με 1,3%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ξεπερνούν το 80%.

Θετικά και «μάλλον θετικά» κρίνει το 83,1% τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αντίθετα «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» απαντάει το 13,6. Επίσης, το 79,9% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και το 17,4% αρνητικά.

Θετικές είναι και οι γνώμες για τον Γιάννη Βαρουφάκη και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά. «Θετικά και μάλλον θετικά» 82%! «Αρνητικά και μάλλον αρνητικά» 15,1%.

Τι λένε οι αριθμοί των εκλογών

Όταν λέει η κυβέρνηση ότι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εκπροσωπεί όλους, μα όλους τους Έλληνες, προφανώς λαμβάνει υπόψιν τη θερμή υποστήριξη που λαμβάνει από τον κόσμο στις πρώτες ημέρες της θητείας της κι όχι τα νούμερα των εκλογών.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν 36,34%, δηλαδή λίγο παραπάνω από την αποχή που έφτασε το 36,13%. Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 9.808.760. Σε απόλυτους αριθμούς, το κυβερνών κόμμα ψήφισαν μόλις 2.246.064 άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό 22,89%! Άρα, μόνο ένας στους πέντε Έλληνες συνειδητά, συμμετείχε στην ανάδειξη των συγκεκριμένων ανθρώπων στην εξουσία.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στις προηγούμενες εκλογές με τη Ν.Δ.! Και με πολύ μικρότερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε λοιπόν το 22% του λαού, άντε το 28% μαζί με το ποσοστό του Καμμένου, να δεσμεύει με τις συμφωνίες του και το υπόλοιπο 72% που για τον άλφα η βήτα λόγο, δεν έδωσε το παρών στην κατά τα άλλα νομιμότατη και δημοκρατικότατη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν έχει μυαλό ο Απόστολος Γκλέτσος