ΟΙ ΜΑΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Είσαι αριστερή κυβέρνηση. Με το στόμα είσαι ό, τι γουστάρεις. Δημοκρατία έχουμε και δεν θα φας ξύλο όποια φανέλλα φορέσεις, δεξιά, αριστερή, ευρωπαϊκή, υπέρ του ευρώ, κατά, οτιδήποτε. Στην πράξη είναι το ζόρι. Να λες ότι είσαι αριστερός, δηλαδή όχι δεξιός, και τελικά να είσαι μία από τα ίδια.

Κι όταν ο αριστερός, αυτός που λέει ότι είναι αριστερός, αυτός που κυκλοφορεί με φανέλλα αριστερή, γίνει κυβέρνηση, ε, τότε δουλεύει η ρητορική. Το μπλα-μπλα. Οι δικαιολογίες γιατί ενώ για χρόνια παρουσιαζότανε σαν αριστερός όταν ήρθε η ώρα να το αποδείξει σαν κυβέρνηση την κάνει γυριστή. Γιατί;

Επειδή, και σου λέει ο αποδυτηριάκιας τη μέγιστη αλήθεια, στην πράξη αριστερός σημαίνει ότι ο πολιτικός θα κοντραριστεί με τον κόσμο. Τα λέω αυτά με αφορμή το αίσχος με τον κρατικό ιππόδρομο. Με μια επιχείρηση τζόγου που επί δεξιών, δηλαδή ψευτοδεξιών κυβερνήσεων, για πολλά χρόνια έμπαινε μέσα. Τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν είχαμε δεξιά, όχι μαϊμού δεξιά κυβέρνηση; Δύο τινά.

Νο1 θα μπαίνανε φυλακή οι υπεύθυνοι κρατικοί διαχειριστές του ΟΔΙΕ. Νο2 το κράτος επιτόπου θα ιδιωτικοποιούσε τον ιπποδρομικό τζόγο για να μην επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο. Δηλαδή; Χωρίς να πληρώνει μία το κράτος θα κονομούσε κάθε μέρα, κάθε μήνα από τη φορολογία του ιδιώτη διαχειριστή.

Με τις ψευτοδεξιές και του κώλου σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τι γινόταν; Του πούστη, ρε! Το κράτος να επιχορηγεί τον ΟΔΙΕ για να μπορεί να διοργανώνει κούρσες. Για ποιο λόγο; Για να μπαίνει μέσα! Να μην πληρώνει ΔΕΗ, ΙΚΑ, τα δικαστήρια να δικαιώνουν εργαζόμενους που κακώς είχαν διορισθεί από τις γαμημένες κυβερνήσεις.

Έπρεπε να μπούμε στο μνημόνιο για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΔΙΕ, τον κρατικό ιππόδρομο. Έτσι κι έγινε. Τον αγόρασε ο ιδιωτικός ΟΠΑΠ. Και τώρα τι γίνεται; Η κατά των αποκρατικοποιήσεων αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα παγώνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ. Παρακάτω.

Εγώ είμαι και δεξιός και αριστερός. Ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Τι είμαι; Όχι κορόιδο. Δεν θέλω σαν πολίτης να επιβαρύνομαι κοντά σ' όλα τα άλλα μπουρδέλα και με τον ΟΔΙΕ. Τι θέλω; Από τη δεξιά κυβέρνηση να πολιτεύεται δεξιά, δηλαδή να ιδιωτικοποιεί τα πάντα, ΟΔΙΕ, ΕΡΤ, οτιδήποτε, και να τα εποπτεύει σαν κράτος. Και από την αριστερή κυβέρνηση θέλω να πολιτεύεται αριστερά, δηλαδή να κρατικοποιεί οτιδήποτε με στόχο καλύτερο σέρβις στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο ταμείο. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Τι παιχνίδι παίζει ο Λαφαζάνης