ΡΕ, ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα είναι τελικά υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ. Επέλεξε να μην εμπλακεί άμεσα στη διαδικασία , αλλά να βοηθήσει τον Νίκο Δένδια, όταν και εφόσον τεθεί θέμα διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν αποκλείεται να αντιπαρατεθεί με την Εύα Καιλή, που κάτω από ορισμένες προυποθέσεις, θα έμπαινε με μεγάλη προθυμία, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, στην κούρσα διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προς το σκοπό αυτό, έχει συστήσει άτυπη συμμαχία με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που έχει επίσης ηγετικές φιλοδοξίες. Αμφότεροι εκπροσωπούν την νέα γενιά των στελεχών που μετά την απόσυρση του Κυρ. Πιερακάκη και του Ν. Ανδρουλάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, προβάλλουν πλέον ως το σοβαρότερο εμπόδιο στα σχέδια της Φ.Γεννηματά.

Στη Νέα Δημοκρατία το τοπίο αλλάζει μέρα με τη μέρα. Οι βεβαιότητες, όμως, παραμένουν δύο. Ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα θέσει θέμα ηγεσίας και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τη διεκδικήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς έστησαν το παιχνίδι Τσίπρας και Μέρκελ