ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Οι πονηροί πολιτευτές ζούν και βασιλεύουν. Είτε εκλέγονται είτε όχι, πάντα θα υπάρχει μία θέση γι αυτούς. Ένα βόλεμα, τουτέστιν. Και σ' αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πεπατημένη. Απέτυχες στις εκλογές; Διορίζεσαι γενικός γραμματέας σε υπουργείο. Κι αν δεν σου αρέσει η θέση αυτή, υπάρχουν χιλιάδες άλλες για όλα τα γούστα. Διοικητές οργανισμών, διευθύνοντες σύμβουλοι φορέων – απ’όλα έχει ο μπαξές. Με μόνη την ιδιότητα του πρώην βουλευτή, οι πόρτες ανοίγουν. Η αξιοκρατία έπεται.

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς ήταν βουλευτής στη δεύτερη περιφέρεια Αθηνών. Παρά την συχνότατη παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ, ο λαός δεν τον ξαναέστειλε στη Βουλή. Ίσως γιατί δυσκολεύτηκε να πιστέψει πως μπορεί να νιώσει τον πόνο του ένας βουλευτής που έχει στο λογαριασμό του 1 εκατ. ευρώ, που, πάντως, απόκτησε νομιμότατα ως συνδικαλιστής του τραπεζικού τομέα.

Αυτόν λοιπόν τον αποτυχόντα πολιτευτή έρχεται τώρα η κυβέρνηση και τον τοποθετεί γενικό γραμματέα διοικητικής μεταρρύθμισης. Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προορίζεται ένας άλλος αποτυχών και μάλιστα δίς. Είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης, που δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε στις περιφερειακές ούτε στις εθνικές εκλογές.

Θέσεις γενικών γραμματέων ακούγεται θα αναλάβουν: ο Κ. Πουλάκης (ο οποίος δεν εξελέγη στη Β’Αθήνας) στο υπουργείο Εσωτερικών και η Φωτεινή Κούβελα (η οποία επίσης δεν πέρασε το κατώφλι της Βουλής) στο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη γενική γραμματεία Ισότητας.

Για τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας οδεύει ο προερχόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα Γ. Τόλιος, ενώ έντονα παίζει -άγνωστο ακόμα και ποια θέση ακριβώς- και το όνομα του πρώην βουλευτή της Β´ Αθήνας Απ. Αλεξόπουλου. Στον όγδοο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετακόμισε ήδη ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης, ενώ νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας είναι ο πρώην τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπασκόζος.

Διαβάστε ακόμα:

Αφού πήδησαν την Ελλάδα 30 χρόνια