ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ο ΜΗΛΙΟΣ

πηγή: Fosphotos
 

Η διαφοροποίηση του Γ. Μηλιού από τη συμφωνία με το Γιουρογκρούπ αποτελεί το πιο ηχηρό «όχι» στον Α. Τσίπρα από τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έκανε φύλλο και φτερό τη συμφωνία Βαρουφάκη λες και ήθελε να εκδικηθεί τον υπουργό Οικονομικών επειδή του πήρε τη θέση που όλοι πίστευαν ότι του ανήκε δικαιωματικά.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ο Γ. Μηλιός είχε τη θέση του Τομεάρχη Οικονομικής Πολιτικής. Μαζί με τους Γ. Σταθάκη και Γ. Δραγασάκη ανέλαβε να προωθήσει και να εξηγήσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος τόσο στους ψηφοφόρους όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο, δεν βρίσκεται, πλέον, ούτε στη Βουλή ούτε στην κυβέρνηση.

Και όσον αφορά την απουσία του από το κοινοβούλιο ήταν κάτι που επέλεξε ο ίδιος, προτιμώντας, όπως είχε ανακοινώσει, να συμβάλλει στο αγώνα από άλλο πόστο. Όσον , αφορά, όμως τη μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, όλοι παραδέχονται ότι ήταν έκπληξη, ιδιαίτερα όταν πηγές από την Κουμουνδούρου επέμειναν μέχρι πρότινος ότι η αξιοποίηση του είναι δεδομένη. Τον προόριζαν μάλιστα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ή του υπουργού Ανάπτυξης.

Σε κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Γ. Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, ενώ υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία («θεσμοί», «υφιστάμενος διακανονισμός»). Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος.

Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου. Αναφερόμενος στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση, ο κ. Μηλιός υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.

Ο Γ. Μηλιός βρέθηκε στο City του Λονδίνου τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τον Γ. Σταθάκη, για μπαράζ επαφών με τραπεζίτες και εκπροσώπους των αγορών, στους οποίους ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωστός για τις αριστερές του απόψεις υπενθύμιζε συχνά τις μαρξιστικές του καταβολές προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ διαπνέονται από αντίστοιχες ιδέες, ενώ σημείωνε ότι δεν συμφωνεί με «σοβιετικού τύπου» πολιτικές.

Πρόσφατα είχε πάρει θέση και για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι για το κόμμα το όριο για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας βρίσκεται στα 200.000 ευρώ, τη στιγμή που ο Δ. Στρατούλης σημείωνε ότι είναι στα 450.000 ευρώ.

Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα έπειτα από ένα θέμα που απασχόλησε τα Μέσα και τα social media και σχετιζόταν με την κόρη του και τις διακοπές της σε πολυτελές θέρετρο στο Γκστάαντ.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόβες πειθαρχίας σε Ελλάδα και Βερολίνο