ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

πηγή: Fosphotos
 

Όταν η κυβέρνηση λέει ότι είναι ενάντια στη βία και το χουλιγκανισμό των γηπέδων, τότε γίνεται πλάκα. Χοντρή πλάκα. Γιατί; Δεν πληροφορήθηκα ποτέ ότι μία άλλη κυβέρνηση να ήταν υπέρ των επεισοδίων στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Παρακάτω. Θα μιλήσουμε αριστερά. Μερξιστικά. Διαλεκτικά. Όταν η κυβέρνηση διακόπτει το πρωτάθλημα γιατί έγιναν τα αναμενόμενα παρατράγουδα στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Και στην κόντρα Αλαφούζου-Μαρινάκη, τότε έχουμε να κάνουμε με ανέκδοτο. Γιατί; Ένας αληθινός αριστερός δεν κυνηγάει καμμία βία.

Είπαμε. Άλλο λες είμαι αριστερή κυβέρνηση, άλλο είσαι πράγματι αριστερή κυβέρνηση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τι, λοιπόν, κάνει μία επί της ουσίας αριστερή κυβέρνηση για να εξαφανιστούν οι αλήτες των γηπέδων; Πρώτον, τους αγνοεί. Δεν ασχολείται μαζύ τους. Δεν χάνει χρόνο μαζύ τους διότι όσο δεν αλλάζει ριζικά το σκηνικό, θα τρώει στη μάπα το ποδόσφαιρο τα παραβατικά άτομα της εξέδρας.

Το δεύτερο, δηλαδή το πρώτο, το μοναδικό που κάνει μια αριστερή κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες στο ποδόσφαιρο που να μην σκέπτεται ούτε να πλησιάζει ο χούλιγκαν στο γήπεδο. Τι είναι αυτό; Εδώ είναι τα δύσκολα. Επειδή μία αριστερή κυβέρνηση για να δράσει αποτελεσματικά κι όχι επικοινωνιακά με διακοπές του πρωταθλήματος, είναι να παίξει... καπιταλιστικά.

Συγκεκριμένα. Δεν μετέχει στο πρωτάθλημα καμμία ΠΑΕ αν ο μεγαλόμετοχός της δεν είναι επενδυτής. Δεν ενεργεί επενδυτικά. Δεν έχει καταθέσει ένα άλφα κεφάλαιο. Ένα αυτό.

Δεύτερο δεν μπαίνει στο πρωτάθλημα καμμία ΠΑΕ αν δεν είναι πράγματι επιχείρηση. Ανώνυμη εταιρεία με τα στελέχη της. Γιατί; Χωρίς τεχνοκράτες, διοικητικούς, επιστημονικούς, οικονομικούς, ποδοσφαιρικούς είναι αδύνατον μια ΠΑΕ να παρουσιάσει εμπορικό προϊόν. Ομάδα, δηλάδη, ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε όταν έχεις να κάνεις με πατσαβούρες ΠΑΕ; Είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας ποδοσφαιρικός να επιτρέπει να του πιάνουν τον κώλο τα μαστούρια των οργανωμένων; Από την άλλη είναι αναμενόμενο μια ΠΑΕ να ενδιαφέρεται να αποκτήσει πελατεία οπαδών κι όχι αλητών.

Διαβάστε ακόμα:

Κοντονήδες τρώμε στη μάπα 40 χρόνια