Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά τι είναι αυτό που φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας και δεν θέτει τη συμφωνία με τους δανειστές υπό την κρίση της Βουλής; Κάποιος θα υποστήριζε ότι φοβάται την καταψήφιση της από τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ. Σωστό, αλλά όχι αρκετό για να δικαιολογήσει το φόβο του.

Εκείνο που φοβάται περισσότερο ο πρωθυπουργός είναι ο συνδυασμός καταψήφισης της συμφωνίας από τους μαρξιστές και υπερψήφισης της από τη ΝΔ και το Ποτάμι. Κι αν αυτό συμβεί μία μόνο φορά, έχει καλώς. Αν επαναληφθε, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει τη μοναδική αυτή πρωτοτυπία να την καταψηφίζουν οι δικοί της και να τη στηρίζουν οι αντίπαλοι.

Θα επρόκειτο για μία νέα κοινοβουλευτική πραγματικότητα που ασφαλώς και θα επιζητούσε την αποτύπωση της σε κυβερνητικό επίπεδο. Οπότε ο Τσίπρας θα είχε δύο επιλογές. Να ηγηθεί μιας οικουμενικής κυβέρνησης, έχοντας σαν αντιπολίτευση τους συντρόφους του της Αριστερής Πλατφόρμας ή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το προσεχές 15ήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο Και θα δείξει αν ορισμένοι στην κυβέρνηση θέλουν να κάνουν δουλειά ή απλώς θέλουν να περάσουν στην ιστορία.

Σεβαστά αμφότερα, αλλά να μας το πούν εγκαίρως.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι είναι οι βαρώνοι του Σύριζα, κατά τον Δραγασάκη