ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

 

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε η συνεχιζόμενη, παρά τις κυβερνητικές παραινέσεις για «λίγο κράτει», πολυλογία και πολυπραγμοσύνη του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το πρωί υποχρεώθηκε να ματαιώσει προγραμματισμένη ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Βήμα FΜ. Ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε έκτακτες εξελίξεις.

Είχαν προηγηθεί φήμες για δυσφορία του Μαξίμου από τις συνεχείς δηλώσεις του Βαρουφάκη στα media, ενώ κύκλοι του αντιπροέδρου Γ. Δραγασάκη, όπως σας ενημέρωσα εγκαίρως από την Τρίτη, δεν έκρυβαν τον θυμό τους για τη στάση του. Δηλαδή την υπερέκθεσή του στις τηλεοράσεις και τα περιοδικά, αλλά και τον κακό συντονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου του και τις ατυχείς δηλώσεις του.

Η γερμανική Bild κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη να περιορίσει τις εμφανίσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του.

Ως μία ένδειξη της προσπάθειας περιορισμού του από το Μαξίμου, η Bild θεωρεί και το γεγονός ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα τον συνοδεύσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Η επίσημη εξήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως σημειώνει η Bild, είναι ότι ο Γ. Δραγασάκης είναι τυπικά προϊστάμενος του Γ. Βαρουφάκη και έχει μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία από τον ίδιο.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και οι αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και πολλές φορές εκνευρίσει τους εταίρους στη διαπραγμάτευση», σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. Και υπενθυμίζει τη δήλωση του εκπροσώπου του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ τη Δευτέρα, ότι «...ο Ελληνας υπ. Οικονομικών κάνει δηλώσεις για τόσα πολλά πράγματα που πλέον καθίσταται δύσκολο να τον παρακολουθήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Βαρουφάκης, το λάθος του Τσίπρα