ΚΑΜΨΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Mπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 22,1 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, 40 μέρες μετά τις εκλογές, οι πολίτες σε ποσοστό 43,3% εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας. Ένα άλλο 39,1% δηλώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε ούτε καλά ούτε άσχημα, ενώ μόνο το 15,9% ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της χώρας. Η δημοσκόπηση της MRB,που έγινε με φόντο τη συμφωνία στο Γιουρογκρούπ δείχνει κάμψη του ενθουσιασμού των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση «πώς θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Όμως για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (39,1%), η νέα συμφωνία αποτελεί ή μάλλον αποτελεί συνέχιση του μνημονίου.

Αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε το 41,3% και ΝΔ το 19,25.%

Ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό 2,9%.

«Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Ο Αλέξης Τσίπρας και σ' αυτή τη μέτρηση είναι το μεγάλο ατού της κυβέρνησης. Στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα», η εικόνα έχει αλλάξει εντελώς, σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Για το 55,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Διαβάστε ακόμα:

Ταξίαρχος έκανε του κεφαλιού του με του μετανάστες!