ΟΡΓΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός έχασε την υπομονή του με την πρόεδρο της Βουλής. Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι ενδέχεται να είναι άκυροι οι νόμοι της προηγούμενης Βουλής που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους και χωρίς να είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι Χρυσαυγίτες, τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Αφού συζήτησε, λοιπόν το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και άλλους στενούς συνεργάτες του, έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη να αποδοκιμάσει με διπλωματικό τρόπο τις δηλώσεις της, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Όταν θέλει η κυβέρνηση να ακυρώσει έναν νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες υπουργών, ήταν η αιχμή Τσίπρα, που πρέπει να ενοχλήθηκε για δύο βασικά λόγους. Για το γεγονός ότι η πρόεδρος της Βουλής, που προέρχεται ως γνωστόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να συμμερίζεται τις απόψεις των Χρυσαυγιτών όσον αφορά το δικαίωμα τους να μετέχουν στις εργασίες της Βουλής, και δεύτερον γιατί δεν είχε συνεννοηθεί μαζί του για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ενοχλημένοι εμφανίζονται και πολλοί υπουργοί και βουλευτές που καταλογίζουν στην Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτοκρατορικές τάσεις, αλλά και συμπεριφορά που δεν ταιριάζει στο αξίωμα και το ρόλο της. Ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε αδυναμία να καταλάβει την προσέγγιση της και ζήτησε από την πρόεδρο να παρουσιάσει τα επιχειρήματα της, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης είπε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις που δεν τις συμμερίζεται.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ζωή έδιωξε ψηλό, Κινέζο και ΓΑΠ!!!