ΧΟΝΤΡΟ ΠΛΑΚΩΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Καβγάς τρικούβερτος στο μητσοτακέικο. Όλα τα είχε ζήσει στην πολυκύμαντη ζωή του ο Ψηλός, εκτός από μία σφοδρότατη ενδοοικογενειακή διένεξη. Και αιτία, τι άλλο, η πολιτική. Πρωταγωνιστές της διαμάχης η Ντόρα και ο Κυριάκος που σχεδόν δεν μιλιούνται πια.

Αφορμή η ασυμφωνία τους στη διαχείριση της ήττας. Η Ντόρα επέμεινε για έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, διαδικασία που δεν ήθελε να κινήσει με τίποτε ο Κυριάκος, παρότι δεν διαφωνούσε στη διενέργεια συνεδρίου, για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας. Το κερασάκι στην τούρτα της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αδελφών, ήταν η αποδοχή από τον Κυριάκο θέσης κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Τα κορυφαία στελέχη στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Γιαννάκου είχαν αποφασίσει να μην στηρίξουν την προσπάθεια Σαμαρά να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, άρα να απορρίψουν κάθε πρόταση του για συνεργασία... Το γεγονός εξόργισε την Ντόρα και η λογομαχία που επακολούθησε κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, κάτι που στενοχώρησε πολύ τον Κ. Μητσοτάκη.

Αυτά όσον αφορά την αφορμή. Πάμε στην αιτία, που έχει να κάνει με τις εκατέρωθεν φιλοδοξίες για την επόμενη μέρα μετά τον Σαμαρά. Ο Κυριάκος άρχισε ήδη να κινείται παρασκηνιακά για να διεκδικήσει την αρχηγία.

Η Ντόρα, όμως κινείται σε άλλο επίπεδο, προετοιμάζοντας το έδαφος για το γιο της Κώστα Μπακογιάννη. Μάταια ο αδελφός της ζητά να τον στηρίξει, όπως έκανε κι αυτός όταν η πρώην υπουργός διεκδικούσε το 2010 την αρχηγία απέναντι στον Α. Σαμαρά.

Η Ντόρα επιμένει σε άλλη λύση, προσωρινής διάρκειας, όπως φαίνεται, καθώς ο περιφερειάρχης Κ.Μπακογιάννης θα μπορέσει να διεκδικήσει την ηγεσία μετά το 2019 που λήγει η θητεία του.

Διαβάστε ακόμα:

Θα κάνει έξωση στον πατέρα της η Ζωή Κωνσταντοπούλου;