ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης με κόκκινη κάρτα στον Καμμένο και αντικατάσταση του Βαρουφάκη από τον Δραγασάκη, απαιτούν οι Γερμανοί. Απαιτούν για μία ακόμη φορά, είναι η σωστή έκφραση. Η πρώτη αξίωση διατυπώθηκε και πάλι από τον Μάρτιν Σούλτς, αλλά όχι με δήλωση του όπως έκανε στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ήταν κατηγορηματικός στην παρατήρηση του πως ήταν λάθος ο συνασπισμός του αριστερού κόμματος με αυτούς, όπως ακριβώς είπε, τους δεξιούς λαικιστές.

Στις δηλώσεις του ήταν ακόμη πιο αιχμηρός: «Σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται». Κι αυτή τη φορά, η κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει την παρέμβαση Σούλτς που κάτω από άλλες συνθήκες θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις για το θράσος και την αναίδεια του απέναντι στον αρχηγό ενός κόμματος.

Την προηγούμενη, όμως, φορά ο Βαρουφάκης ήταν σαφής ότι ο Καμμένος προτιμήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν ήθελε καμία διαπραγμάτευση. Τώρα οι ΑΝΕΛΛ ανέλαβαν να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά, επιστρατεύοντας όλο το οπλοστάσιο του Πενταγώνου.

«Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte φιλέλλην και τακτικός συνομιλητής του ...ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος ...ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και ...υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Η δεύτερη γερμανική υπόδειξη για αλλαγή στη σύνθεση της κυβερνητικής ομάδος έγινε από την εφημερίδα Bild με ρεπορτάζ υπό το ρητορικό ερώτημα: «Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;» αναζωπυρώνοντας έτσι τα σενάρια για υποβάθμιση του υπουργού Οικονομικών και για ενεργότερο ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν ανυπόστατο το δημοσίευμα, ενώ κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι η εφημερίδα κάνει είδηση τις επιθυμίες της. Κατά την Bild «Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε».

Διαβάστε ακόμα:

Ετοιμη για μεγάλη κωλοτούμπα η Μέρκελ!!!