ΔΕΚΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σε θρυαλλίδα για την κομματική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να εξελιχθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Τουλάχιστον 10, δηλαδή όσοι απαιτούνται για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές που σκέπτονται να την ψηφίσουν και μεταξύ αυτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Α. Μητρόπουλος.

Η πρόταση νόμου δεν λέει τίποτε περισσότερο από όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα χρόνια της σκληρής αντιπολίτευσης εναντίον της ΝΔ. Από την άποψη αυτή, είναι προφανής η στόχευση της, όταν μάλιστα οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το ΚΚΕ και στην κριτική για τη συζητούμενη συμφωνία με τους δανειστές.

Κατά την πρόεδρο της Βουλής, η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, όταν υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν επεκτείνει το μνημόνιο. Η εσωκομματική κριτική για τις μετεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και μάλιστα με μεγαλύτερη διαύγεια και τα κατώτερα στελέχη.

Ιδού μία χαρακτηριστική είδηση που αλίευσα στον Ριζοσπάστη. «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Το μνημόνιο δεν έχει τελειώσει. Κάντε υπομονή...» Η κρίση ειλικρίνειας ανήκει στο δήμαρχο Αιγάλεω και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Μπίρμπα Δημήτρη.

Αποτελεί απάντηση στις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών που περιορίζει τις προσλήψεις συμβασιούχων κατά 10% σε δήμους και περιφέρειες.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο δήμαρχος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δυνατό να μη σταλεί αυτή η εγκύκλιος από το υπουργείο. Άλλωστε, το κράτος έχει συνέχεια, όπως τονίζουν διαρκώς τα κυβερνητικά στελέχη, προσθέτουμε εμείς.

Διαβάστε ακόμα:

Επίτροπος διαθέσιμος για αρχηγός κόμματος