ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όντως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Γιατί αν τον έκαναν, ο Βαρουφάκης με το πουκάμισο μέσα στο παντελόνι, όπως τον είδαμε στα Χανιά θα ήταν διαφορετικός από τον Βαρουφάκη στην κλασική έκδοση του, δηλαδή με το πουκάμισο έξω.

Το λέω αυτό γιατί, είχε δεν είχε, ο υπουργός Οικονομικών δημιούργησε και πάλι πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα. Τι είπε ο αθεόφοβος μέρες που είναι; Θέλω, επισήμανε σε όσους εξέφρασαν τη στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, να μας στηρίξετε και μετά τη ρήξη. Τι εννοούσε ο ποιητής; Μήπως αυτό που άρχισαν να υπαινίσσονται γερμανικά ΜΜΕ;

Ότι δηλαδή ο Τσίπρας δεν είπε όλη την αλήθεια στη Μέρκελ και ότι η παρουσία του στο Βερολίνο, που τόσο επαινέθηκε, δεν ήταν παρά μία παράσταση της λεγόμενης διπλωματίας της υποκρισίας; Να το ’λεγε αυτό ο Λαφαζάνης πάει και έρχεται.

Να το’ λεγε ο Λαπαβίτσας, να το καταλάβω.΄Να το λέει, όμως, ό ίδιος ο υπουργός Οικονομικών που ξέρει πως αντιδρά η οικονομία σε τέτοιες περιπτώσεις, το θεωρώ αδιανόητο. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή να λέει την αλήθεια οπότε ο Τσίπρας είπε ψέματα, προς τι όμως δεν το καταλαβαίνω, ή λέει ...μπαρούφες, οπότε το πρόβλημα είναι επίσης σοβαρό.

Εκτός κι αν μιμείται τον Πάγκαλο της εποχής του κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Τα καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα