ΤΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όσο συνεχίζονται τα ρεσιτάλ του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή τόσο θα πληθαίνουν οι Πασόκοι που σκέπτονται να του προτείνουν να μην παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος. Ο χοντρός κεντάει στην κυριολεξία. Η εμφάνιση του στη τελευταία συζήτηση στη Βουλή ήταν καταλυτική και το ...πρωτάθλημα είναι ακόμη μπροστά μας.

Στην Εξεταστική πρώτα-πρώτα και μετά στις θερμές, όπως αναμένεται να είναι, συζητήσεις για τα άλλα μεγάλα θέματα που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του. Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δείξει ακόμη ότι διακατέχεται από δεύτερες σκέψεις, την ώρα μάλιστα που οι επίδοξοι διάδοχοι του έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα προς το έκτακτο συνέδριο, στο διάστημα 15-17 Μαΐου.

Οι δελφίνοι έχουν με το μέρος τους ένα ισχυρό χαρτί. Το γεγονός ότι στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Βενιζέλος κατέγραψε πολύ χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, μόλις 3,5 τοις εκατό, λίγο πιο πάνω από τον τελευταίο της λίστας Νίκο Μιχαλολιάκο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληρώνει μόνο την εμπλοκή του στα μνημονιακά, δηλαδή, όπως λέει ο ίδιος, την πατριωτική του στάση μετά τη χρεοκοπία του κράτους το 2010.

Κάποιοι τον περιμένουν στη γωνία για να τον κατηγορήσουν, αν παραστεί ανάγκη, και για την στάση του τα προηγούμενα χρόνια όταν η χώρα βάδιζε στο χείλος του γκρεμού.
Τώρα που άνοιξε η κουβέντα όλοι θα πληρώσουν για όλα.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μισοί Ελληνες φοβούνται Γκρέξιτ και χρεοκοπία