ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΒΡΑΜΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν οι προσωπικές πικρίες μπαίνουν πάνω από το εθνικό συμφέρον, τότε.

-Ο πρωθυπουργός κάνει 45 μέρες για να καλέσει στο γραφείο του τον Έλληνα Επίτροπο και να τον επιστρατεύσει εν όψει του μαραθωνίου των συνομιλιών με τους δανειστές.

- Ο Έλληνας Επίτροπος χρειάζεται επίσης 45 μέρες για να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες υπέρ των εθνικών συμφερόντων στην Κομισιόν.

Ο καιρός θα δείξει αν η διάρκειας 90 λεπτών συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλου έλιωσε τους πάγους στις σχέσεις τους μετά την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, αντί του Έλληνα Επιτρόπου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι διπλό.

-Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως θα έπρεπε κανονικά και όπως έκανε συχνά στο παρελθόν με τον Κάρολο Παπούλια, πόσον μάλλον που τώρα θα έπρεπε να τον επισκεφθεί για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του. Έτσι δεν κάνουν οι διπλωμάτες ή είναι κι αυτοί όπως οι κοινοί θνητοί που κρατούν κακία;

-Θα συναντήσει άραγε και τον Κ. Καραμανλή, ή κρατάει και σ' αυτόν κακία για την παρέμβαση του, όπως λέγεται χωρίς να διαψεύδεται, υπέρ του Παυλόπουλου στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου προέδρου;

Στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, στην οποία ο Τσίπρας προφανώς για να τον κατευνάσει, έδωσε επίσημο χαρακτήρα, ο Δημητρης Αβραμόπουλος άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν.

Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική γνώμη. Όπως είπε στον πρωθυπουργό, το κλίμα στις Βρυξέλλες δεν είναι πολύ θετικό για την Ελλάδα. Και αυτό, διότι, όπως εξήγησε, υπάρχει ενόχληση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόξενος ο Ιβάν Σαββίδης με απόφαση του Τσίπρα