ΠΑΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ O ΣΑΜΑΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στην τελική, όπως πιστεύεται, ευθεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, οι Έλληνες σε ποσοστό 82% εμφανίζονται αμετακίνητοι στην επιλογή τους υπέρ του ευρώ έναντι 14% που τάσσονται υπέρ της δραχμής και 4% που δεν παίρνουν θέση.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που διενεργήθηκε στις 2-4 Απριλίου έδειξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 21 μονάδες, ενώ στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Τσίπρας συγκεντρώνει το 52% και ο Σαμαράς το 16%.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου και το ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% Ν.Δ. Ωστόσο, το άλλο συγκυβερνών κόμμα, οι ΑΝΕΛ, που τελευταία πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις εναντίον των άλλων Ευρωπαίων, άλλοτε με τους τζιχαντιστές, και άλλοτε με τη συνεκμετάλλευση των ελληνικών πετρελαίων, εμφανίζεται αποδυναμωμένο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν το 3,2% των ψήφων έναντι 4,68% τον περασμένο Ιανουάριο και καταλαμβάνουν την έβδομη θέση.

Στην τρίτη θέση «Το Ποτάμι» με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%, ενώ «Άλλο Κόμμα» απαντά το 2,8% των ερωτηθέντων, «Άκυρο/Λευκό» το 5,1%, «Αποχή» το 4,9%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 4,8% των ερωτηθέντων και 1,7% δεν απάντησε.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλος κυβέρνηση, άλλος εξουσία