ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ...ΘΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μέχρι τώρα ήξερα το «Ο αποθανών δεδικαίωται». Αλλά το «Ο αποθανών θεοποιήσεται» πρώτη φορά το διάβασα. Και το διάβασα, όχι πουθενά αλλού, αλλά στο βιβλίο επισκεπτών της πατρογονικής οικίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, γραμμένο δια χειρός Προκόπη Παυλόπουλου.

«Πρόεδρε, σε ευχαριστώ σαν Έλληνας. Δώσ’μου τη δύναμη να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου...»

Η ...Θεική υπόσταση του πρώην προέδρου ίσως είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων που μα ς ταλανίζουν. Στην Επόμενη επίσκεψη του στην Πρώτη Σερρών ο Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να πάει πιο διαβασμένος και με πιο συγκεκριμένα αιτήματα προς τον ...ύψιστο, όπως για παράδειγμα, για την εξάλειψη του χρέους. Η μπροσούρα κυκλοφορεί και σαν προσευχή στο διαδίκτυο.

Προσευχή για το χρέος

«Πατέρα μου, γνωρίζω οτι ενδιαφέρεσαι για το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα μου. Κύριε, Σου ζητώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού να τσακίσεις (να σπάσεις, να καταστρέψεις) το πνεύμα του χρέους από τη ζωή μου.

Επίσης, Σου ζητώ θαυματουργικά να διαγράψεις (να σβήσεις, να εξαλείψεις) τα χρέη μου όπως έκαμες και με τη χήρα στην Παλαιά Διαθήκη (Β Βασ.4, 1-7). Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα μου, που μου έδωσες εξουσία σ’ ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο (Λουκ.10, 19)...»

Προσευχή για την Ελλάδα

Θα μπορούσε ο πρόεδρος να ζητήσει τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής Αντιγράφω ένα απόσπασμα – υπόδειγμα από την «Προσευχή για την Ελλάδα μας», που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Μπναστηριακά.

«...Διώξε μακριά από τη χώρα μας «πάντας τους εχθραίνοντας ημάς ματαίως». Διάλυσε τα καταχθόνια σχέδιά τους. Σύντριψε τα δόντια όλων αυτών που ως άγρια θηρία έρχονται να μας κατασπαράξουν και να μας καταφάγουν. Απελευθέρωσε το λαό σου από κάθε φόβο επερχομένων κακών και διαφύλαξε και προστάτευσε όλους μας με το παντοκρατορικό σου χέρι από τις ποικίλες συμφορές. Σε Σένα ελπίζουμε και Σε Σένα μόνο στηριζόμαστε, γιατί Συ είσαι παντοδύναμος Θεός και με την ακατανίκητη δύναμή σου μπορείς να μας προστατεύσεις και να μας ασφαλίσεις από όλα τα δεινά και τις επερχόμενες συμφορές...»

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι ήταν οι εξυπνότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ