ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΟΙ... ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

 

Όλοι κατηγορούν το κομματικό κράτος. Όχι ο αποδυτηριάκιας, ο οποίος είναι υπέρ της κομματικοποίησης. Της απόλυτης κομματικοποίησης. Για να μη σου πω ότι το κάθε κόμμα έχει υποχρέωση να κυβερνάει με κομματικά στελέχη. Με πολιτικούς που συμφωνούν με τις αρχές, τις ιδέες του κόμματος κι αυτές υλοποιούν.

Αν δεν κυβερνάει το κόμμα στα δημοκρατικά καθεστώτα με τα δικά του στελέχη, τότε είναι συμμορία. Δεν είναι κόμμα. Συγκεκριμένα πράγματα. Κερδίζει τις εκλογές ο σύριζας και κάνει κυβέρνηση και με άσχετους. Τι είναι αυτό; Τι άλλο από τυχοδιωκτισμός. Από τις εκλογές του 2012 φάνηκε ότι ο σύριζας θα γίνει κυβέρνηση. Άρα, είχε υποχρέωση να εμφανιστεί μετά τις εκλογές του 2015 οπλισμένος σαν αστακός με στελεχιακό δυναμικό. Δεν έγινε αυτό, όμως. Του κώλου προετοιμασία είχε κάνει το κόμμα.

Έρχομαι στο θέμα. Ολόκληρος σύριζας φαγώθηκε να διώξει από το Εθνικό Θέατρο τον διευθυντή του, έναν καταξιωμένο και πετυχημένο άνθρωπο στον τομέα του, τον κύριο Σωτήρη Χατζάκη (φωτό). Φοβερά πράγματα. Του ζήτησε να παραιτηθεί ο υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Για να βάλει έναν δικό του άνθρωπο. Για ποιο λόγο;

Έχει... πολιτική ο σύριζας στο θέατρο και ποια είναι αυτή. Τι σχέση έχει η όποια... πολιτική κομματική, ιδεολογική με την παράσταση ενός θεατρικού έργου, με τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες. «Είναι πολιτική θέση» είπε ο συριζαίος υπουργός στον καλλιτέχνη και «Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να πάρεις δρόμο». Ο Χατζάκης, μάλιστα, λέει ότι προκειμένου να παραιτηθώ με απείλησαν ότι θα μου στείλουν το ΣΔΟΕ.

Να σου πω το πιο χυδαίο. Εγώ θα στο πω που είμαι υπέρ του κομματικού κράτους. Ο κάθε υπουργός βάζει τους δικούς του στα πόστα, όχι για να περάσουν την ανύπαρκτη γραμμή του κόμματος, αλλά διώχνει τους προηγούμενους μόνο και μόνο για να βολέψει τους ημέτερους.

Από «το κομματικό κράτος της δεξιάς» στους «πρασινοφρουρούς του ΠΑΣΟΚ» και σήμερα στους συριζοφρουρούς.

Διαβάστε ακόμα:

«Πλαστογραφούν» αποτελέσματα τα γκάλοπ