ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ανεύθυνος, τζογαδόρος, ερασιτέχνης. Είναι μερικά μόνο από τα επίθετα που στόλισαν οι συνάδελφοι του τον Γιάνη Βαρουφάκη στο γιουρογκούπ στη Ρίγα της Λετονίας. Στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον... αναβάθμισε σε κλόουν, ενώ ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ.Κουτσούκος, δεν έκρυψε τη ...ζήλεια του για την εξέλιξη του Γιάνη, για τον οποίον μάλιστα, προέβλεψε πορεία ανάλογη με αυτή του ΓΑΠ.

Μόλις τελειώσει το έργο, αυτός, δηλαδή ο Βαρουφάκης, θα δίνει διαλέξεις και θα εισπράττει τις κατοστάρες, εμείς θα μείνουμε εδώ για να βράζουμε στο ζουμί μας, είπε με ...παράπονο.

Σε μερικούς τομείς της παγκοσμιοποιημένης δημόσιας ζωής είτε πετύχεις είτε αποτύχεις είναι ένα και το αυτό. Σημασία έχει το πως αξιοποιείς τις καβάντζες. Οι απαντήσεις στους γρίφους πληρώνονται ακριβά. Ο Βαρουφάκης θα μείνει στην ιστορία σαν ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης που συγκρούστηκε ανοιχτά με τον πανίσχυρο Σόιμπλε.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών της Μάλτας, έχουμε πλήρη κατάρρευση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ορισμένοι του βγάζουν το καπέλο, που αν παραστεί ανάγκη τα βάζει ταυτόχρονα μέ όλους τους συναδέλφους του στο γιουρογκρούπ που συχνά νιώθουν την ανάγκη να δώσουν εξετάσεις καλής διαγωγής απέναντι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Όλα αυτά αποτελούν σοβαρότατες καταθέσεις στον προθεσμιακό λογαριασμό με τις εμπειρίες του Βαρουφάκη. Για το λόγο αυτό άφησε ασχολίαστα τα δημοσιεύματα για την επίθεση που δέχθηκε στο γιουρογκρούπ. Είπαμε ο λογαριασμός του είναι προθεσμιακός.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργό έχουμε, κυβέρνηση δεν έχουμε