ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Φρένο στην εξέλιξη του... ειδυλλίου τους με τον Τσίπρα αποφάσισαν να βάλουν οι Καραμανλικοί, εκτιμώντας ότι περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους μόνο κακό θα μπορούσε να  τους κάνει. Για το λόγο αυτό, το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή την Τετάρτη θα τελεστεί αυστηρά σε στενό κύκλο, ώστε να αποκλειστεί η παρουσία ατόμων που θα προσέδιδαν πολιτικό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Μέρες τώρα κυκλοφορούσαν φήμες για την πιθανότητα παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα, στο μνημόσυνο, όπως έκανε το 2013 όταν εξέπληξε τους πάντες με όσα είπε για τον αείμνηστο.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν ξεχωριστές προσωπικότητες στην ιστορία. Μια τέτοια ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγάλος πολιτικός του αντίπαλος, Χαρίλαος Φλωράκης, τον είχε χαρακτηρίσει ηγέτη της τάξης του. Η αναγνώριση από τον πολιτικό σου αντίπαλο έχει πάντα μεγαλύτερη αξία».

Και επίσης ανέφερε: «Είναι ο πολιτικός που κατάφερε μια σπάνια πολιτική υπέρβαση. Να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια στη χώρα, με τον εμφύλιο πόλεμο και τους ξένους προστάτες».

Αλλά και πιο πρόσφατα στην ομιλία του για την 25η Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρωθυπουργός υιοθέτησε πολλά από τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της περιόδου 2004-09 και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητα του ειδυλλίου, πρότεινε για την προεδρία της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ εξαίρεσε από την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο την περίοδο Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση όλα αυτά τα πεσκέσια, εν τούτοις, δεν θέλει περαιτέρω σύσφιξη της σχέσης, ίσως γιατί πιστεύει ότι ο Τσίπρας εισέρχεται πλέον στη φάση των αντιδημοτικών μέτρων και όποιος έχει σχέση μαζί του αναλαμβάνει μέρος του κόστους.

Από την άλλη πλευρά και παρότι εκτιμά όντως τον Αλέξη Τσίπρα, διαβλέπει μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πλαγιοκοπήσει την Καραμανλική πτέρυγα και μέσω αυτής τον κεντροδεξιό χώρο, σε περίπτωση που θελήσει να μετακινηθεί στο μεσαίο χώρο.

Για το ...φόβο των Ιουδαίων λοιπόν, το δόγμα  «αλάργα –αλάργα, ν' αγαπιόμαστε» φαίνεται να είναι αυτό που θα καθορίζει πλέον τις σχέσεις Καραμανλικών – Τσιπρικών.

Διαβάστε ακόμα:

H πιο μεγάλη αποκάλυψη του Βαρουφάκη