ΠΟΙΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ

 

Ο Γιάννης Δραγασάκης είχε εξαφανιστεί για πολλές μέρες από το προσκήνιο. Μετά το άδειασμα για τις δηλώσεις του περί εκχώρησης της πλειοψηφίας του 0ΛΠ στους Κινέζους, αποσύρθηκε λες και ήθελε, παρότι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επόπτης του οικονομικού επιτελείου,ν α μην έχει σχέση με τα διαδραματιζόμενα.

Παρόλα αυτά, η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής» τον εμφανίζει πρώτο στη λίστα των δημοφιλέστερων υπουργών, ενώ τον πλέον ομιλητικό και ...θορυβώδη Γιάνη Βαρουφάκη στην πέμπτη, πίσω από «παγκίτες» τύπου Κουρουμπλή, Κοτζιά και Σταθάκη.

Η επανεμφάνιση Δραγασάκη συνδυάστηκε με συνέντευξη του στην Αυγή, με την οποία έστειλε επείγον μήνυμα σε Τσίπρα και Βαρουφάκη. «Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέσα στο Μάιο αν όχι έως το τέλος Απριλίου», προειδοποίησε.

Η δημοσκόπηση έδωσε πόντους και σε άλλους, σχεδόν σε όλους τους σεμνούς της κυβερνητικής πτέρυγας, ενώ έστειλε στα τάρταρα της αντιδημοφιλίας τους φασαριόζους. Οι λιγότερο δημοφιλείς της κυβέρνησης είναι οι Αλέκος Φλαμπουράρης (34,2%), Νίκος Παρασκευόπουλος (34,9%), Νίκος Βούτσης (37,1%), Παναγιώτης Λαφαζάνης (38,1%) και Ζωή Κωνσταντοπούλου (40,0%). Στις μεσαίες θέσεις ο Παναγιώτης Νικολούδης (50,9%), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (50,1%) και ο Νίκος Παππάς (45,8%).

Δημοφιλέστερος υπουργός αναδεικνύεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής άποψης, καθώς το 62,1% των ερωτηθέντων την εξέφρασαν για το πρόσωπό του, την ώρα που το 35,2% απάντησαν ότι έχουν αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για εκείνον.

Ακολουθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, για τον οποίο το 53,2% έχει θετική άποψη, ο Νίκος Κοτζιάς (51,9%), ο Γιώργος Σταθάκης (51,8%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (51,3%).

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μεγάλη αποκάλυψη του Βαρουφάκη!