ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λίγες μέρες πριν από την πιθανολογούμενη συμφωνία με τους δανειστές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Αλέξη Τσίπρα πιέζοντας για ρήξη με τους εταίρους. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μιλά ανοικτά για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει ένα Γκρέξιτ, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν έχει εναλλακτικές.

Αντίθετα, το Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής πιέζει προς την άλλη κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι η οικονομία υποτροπιάζει και ότι αν η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτικοοικονομική συγκυρία παραταθεί, η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά. Η επίτευξη τελικής συμφωνίας επείγει, σημειώνει το Γραφείο. Προσθέτει, όμως, και κάτι ακόμη πιο σημαντικό ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι δυνατή»...

Αλλά και η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» και πεδίο έκφρασης των απόψεων του «Κόκκινου Δικτύου» απηύθυνε κάλεσμα μέσω του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά» για ρήξη με τους εταίρους και στάση πληρωμών.

«Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους - Η μόνη ρεαλιστική απάντηση στους εκβιασμούς ΕΕ και ΔΝΤ», αναφέρει.

Σε υψηλούς τόνους η κριτική κατά των δανειστών και από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Δ. Στρατούλη, επίσης στέλεχος της πλατφόρμας. «Τι θέλουν; Να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να μην έχουμε καθόλου ρευστό; Είναι πολιτική τακτική αυτή έναντι σε μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ ή είναι παγίδες που στήνονται; Θέλουν να μας στραγγίξουν; Αυτές δεν είναι πρακτικές απέναντι σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα», τόνισε.

Ο Τσίπρας μπορεί να τα βρει με τη Μέρκελ, με τον Λαφαζάνη και τον Λαπαβίτσα, όμως πολύ δύσκολα.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο Τσίπρας