ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟN ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μπορεί η ομάδα Λαφαζάνη να βάζει βέτο ακόμη και για μέτρα που ελάχιστα αγγίζουν το ιδεολογικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, όμως το τελευταίο που σκέπτεται είναι να κάνει αυτό που του προτείνουν αρκετοί Έλληνες και ξένοι. Να τα σπάσει με την Αριστερή Πλατφόρμα και τις άλλες αδιάλλακτες συνιστώσες. Και δεν το κάνει για να μην χάσει τη δεδηλωμένη.

Η Ν.Δ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να στηρίξουν ή και να μπουν ακόμη στην κυβέρνηση. Το κάνει γιατί έχει ανάγκη το Λαφαζάνη και τις πολιτικές του ακρότητες. Χωρίς τις αριστερές συνιστώσες, αλλά με ένα νέο, πιθανότατα, μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διέφερε σε τίποτε από ένα κόμμα του Κέντρου, χωρίς καμία σχέση με την Αριστερά.

Ο Τσίπρας έχει περάσει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός της πρώτης ευρωπαϊκής κυβέρνησης της Αριστεράς και σαν τέτοιος θέλει να μείνει στη συνείδηση των οπαδών του. Χωρίς καμία νόθευση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του.

Πάνω από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά, βάζει το δικό του ραντεβού με την ιστορία.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωή, η πρόεδρος των ρεκόρ!