ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Ιούνιος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, μήνας - ορόσημο για την κυβέρνηση. Εκατό μέρες μετά τις εκλογές, οι πολίτες εμφανίζονται έτοιμοι για τη μεγάλη στροφή –προς τα πού δεν έχει διευκρινιστεί- αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλήξει σε μία αξιοπρεπή συμφωνία με τους δανειστές.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Μέτρηση είναι ένα τελεσίγραφο. Λέει ότι το 44% των πολιτών πιστεύει πως η κυβερνητική πολιτική έχει αποδυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και το 36% ότι η κατάσταση της χώρας έχει χειροτερέψει σε σχέση με αυτή πριν από τις εκλογές.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το εύρημα ότι επτά στους δέκα δεν θέλουν άλλες αγριάδες στους εταίρους μας, δηλαδή περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης, ενώ η παράταση της διαπραγμάτευσης αυξάνει την ανησυχία για στάση πληρωμών και χρεοκοπία - παράμετροι ό,τι πρέπει για να μην κινείται τίποτα στην Οικονομία.

Το κλίμα απαισιοδοξίας που είχε καταγραφεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις δείχνει να γενικεύεται. Οι πολίτες σε πολύ υψηλά ποσοστά απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και στο ποδόσφαιρο και σαν επιστέγασμα, δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ μικρότερο ποσοστό, 34,1%, σε σχέση με τις εκλογές και διαφορά 9,9 μονάδων από τη ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Στήριξη σε Τσίπρα, όχι στην πολιτική του