Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, τα έχωσε χοντρά στον Γερούν Ντάισελμπλουμ – την μικρή Ολλανδέζα όπως τον λέμε στην παρέα μας, για να γελάμε. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο επικεφαλής του Eurogroup περί δικής του επιρροής ώστε να υποβαθμιστεί ο ρόλος του Βαρουφάκη, είπε: «Πρόκειται για μια απολύτως χυδαία και απαράδεκτη περίπτωση».

Δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτός ο τύπος, παρ’ όλο που προέρχεται από το εργατικό κόμμα, είναι γλίτσα! Ποτέ μου δεν τον χώνεψα. Η πρόσφατη συνέντευξη του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, για το ύφος, την υπεροψία και τα ψέματα του. Ο Dijsselbloem ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη αναφέροντας μάλιστα πως αυτό συμφωνήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά της η Ελληνική κυβέρνηση απαντάει στον πρόεδρο του Eurogroup κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και σημειώνει πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον προτεκτοράτο και κανείς ξένος αξιωματούχος δεν θα ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης. «Πρώτη ανακρίβεια: Ο πρωθυπουργός δεν «έδιωξε» τον κ. Βαρουφάκη, και έτσι ο Dijsselbloem θα τον βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup»

Διαβάστε την συνέχεια στο www.nikosonline.gr