ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ...ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται αποφασισμένη να ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους ανεξάρτητα από τη θέση του κόμματος της κι αυτό δεν αποκλείεται να την οδηγήσει σε έναν ακόμη γύρο σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος, κάτω από άλλες συνθήκες, θα την διέγραφε εκ νέου από το από το κόμμα, αλλά η πρώην υπουργός δεν φαίνεται να είναι μόνη στη νέα φάση της αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε προαναγγείλει υπερψήφιση της συμφωνίας, φαίνεται όμως ότι άλλαξε γνώμη.

Είναι πλέον έτοιμος να σηκώσει νέο αντιμνημονιακό μπαϊράκι σε μία προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, που έχουν απομακρυνθεί λόγω ΕΝΦΙΑ και άλλων δυσβάστακτων μέτρων. Για το λόγο αυτό οι περί αυτόν άρχισαν να καλλιεργούν το έδαφος για νέο αντιμνημονιακό αγώνα με βάση το σύνθημα δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν την συμφωνία σε διαδικασία αμφισβήτησης του, με βάση το αξίωμα ότι δεν πρέπει να αποφασίσει μόνος του για η στάση του κόμματος απέναντι σε μία νέα συμφωνία, αλλά επιβάλλεται να ρωτηθούν οι βουλευτές.

Είναι φανερό ότι οι δελφίνοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων και δημοσκοπήσεις μεταξύ νεοδημοκρατών, που δείχνουν ότι το 78% επιθυμεί συμβιβασμό με τους εταίρους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ΚΟ έχει χωριστεί στα δύο όσον αφορά τη στάση του κόμματος απέναντι στην εκκολαπτόμενη συμφωνία, δηλαδή το νέο μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι βουλευτές του απειλούν τον Τσίπρα